Berlin’de 66. kez sinema coşkusu

Dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden Berlin Film Festivali başladı. 3 Türk filminin de bulunduğu programda bu yıl 434 filmin gösterimi yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden Berlin Film Festivali, Coen Kardeşler’in yönettiği; Josh Brolin, George Clooney ve Scarlett Johansson’ın oynadığı “Hail, Caesar”ın gösterimiyle başladı. Bu yıl 66. kez düzenlenen etkinlikte 434 film gösterilecek. 

Jüri başkanı Meryl Streep 

Berlinale’nin büyük ödülü Altın Ayı için bu yıl önemli filmler yarışacak. Meryl Streep’in başkanlık edeceği, Alman oyuncu Lars Eidinger, İngiliz eleştirmen Nick James, Fransız fotoğrafçı Brigitte Lacombe, İngiliz aktör Clive Owen ve İtalyan oyuncu Alba Rohrwacher’den oluşan jüri, kazananları 20 Şubat’ta gerçekleştirilecek ödül töreninde duyuracak. Festivalin yarışma bölümünde şu filmler ödül arıyor: “24 Hafta”, "Alone in Berlin”, “L’avenir”, “Boris sans Beatrice”, “Cartas da guerra”, “Chang Jiang Tu”, “Ejhdeha Vared Mishavad”, “Fuocoammare”, “Genius”, “Hele Sa Hiwagang Hapis”, “Inhebbek Hedi”, “Kollektivet”, “Midnight Special”, “Quand on a 17 ans”, “Mort a Sarajevo”, “Soy Nero”, “United States of Love” ve “Zero Days.” 

Programda 3 Türk filmi de var 

Berlinale’de ilk gösterimi yapılacak filmler arasında 3 Türk filmi de bulunuyor. Ümit Köreken’in yönettiği “Mavi Bisiklet”, Mete Gümürhan’ın “Genç Pehlivanlar” ve Barış Kaya ile Soner Caner’in “Rauf” filmleri “Generation Kplus”, Ahu Öztürk’ün “Toz Bezi” de Forum bölümünde yer alıyor.