Balkan müziğinin prensi, Türkiye turunda

Balkan müziğinin en önemli temsilcilerinden Goran Bregovic, bu ay, farklı noktalarda vereceği konserlerle ülkemizdeki müzikseverlerle buluşuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Balkan müziğinin en önemli temsilcilerinden Goran Bregovic, bu ay, farklı noktalarda vereceği konserlerle ülkemizdeki müzikseverlerle buluşuyor. Sanatçının ülkemizdeki ilk durağı İstanbul. Pera Event organizasyonuyla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde devam eden Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri, yarın akşam Bregovic’i ağırlıyor. Sanatçı, İstanbul konserinin ardından ise, bu kez NN Kültür Sanat organizasyonuyla 12 Ağustos’ta Bursa Açıkpava Tiyatrosu’nda, 22 Ağustos’ta Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda, 23 Ağustos’ta ise Bodrum Antik Tiyatro’da sahne alıyor. 

Wedding and Funeral Band (Düğün ve Cenaze Orkestrası) ile beraber konserler veren Goran Bregovic, günümüzde Balkanların en tanınmış besteci ve şarkı sözü yazarlarından biri. Film müziğine ilk olarak 1978’de Mica Milosevic’in “Nije Nego” filmiyle başlayan Bregovic’in en verimli ortaklığı yönetmen Emir Kusturica ile gerçekleşti. 1989’da “Çingeneler Zamanı”, 1993’te “Arizona Dream”, 1995’de Cannes Film Festivali’ni kazanan “Yeraltı” ve 1998’de “Crna Macka” gibi Emir Kusturica filmlerinin müziklerini yapan Kusturica’nın, bu yapıtların unutulmazlığındaki payı büyük. Sanatçı ayrıca 2008’de Can Dündar’ın yazıp yönettiği “Mustafa” filminin müziklerini de yaptı. Bregovic’in eserlerinden bazıları Sezen Aksu, Oya-Bora ve Candan Erçetin gibi Türk müzisyenler tarafından Türkçe sözlerle seslendirildi. Goran Bregovic’in, geniş repertuvarından seçtiği şarkılarla, hiçbir konseri birbirine benzememekle beraber hepsi Balkan kültürünün derin izlerini taşıyor.

HANGİ GÜN, NEREDE? 

Yarın: Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde 

12 Ağustos'ta: Bursa Açıkpava Tiyatrosu’nda. 

22 Ağustos'ta: Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda. 

23 Ağustos'ta: Bodrum Antik Tiyatro’da.