Ara Güler yakında taburcu edilecek

CHP genel başkan yardımcıları Tekin ve Tanrıkulu, hastanede tedavi gören duayen foto muhabiri Ara Güler'e "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu. Güler'in durumunun iyi olduğu ve yakında taburcu edileceği öğrenildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, Şişli Memorial Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Ara Güler'i ziyaretlerinde, yakınlarından ve doktorlarından bilgi aldı.  

Hastaneden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Tekin, Ara Güler'in sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.  

Tekin, "Önemli sorunlardan bir tanesi şeker. Bu sorunu olduğu için kontrol altında. İnşallah önümüzdeki günlerde yoğun bakımdan çıkarılacağı bilgisini aldım" dedi. 

Gürsel Tekin, Ara Güler'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Pek değerli sayın başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na hürmet ve muhabbetlerimle" yazarak, "İstanbul'u Dinliyorum 1950-2010" isimli kitabını imzaladığını belirterek, kitabı gazetecilere gösterdi.  

Yakında taburcu edilecek

Şişli Memorial Hastanesi Genel Yoğun Bakımı Ünitesi uzman doktorlarından İlhan Ocak da Ara Güler'in sağlık durumuna ilişkin gazetecilere bilgi verdi.  

Ara Güler'in kronik böbrek yetmezliği olduğunu ve o nedenle de diyalize ihtiyacı olduğunu belirten Ocak, "Başka bazı sıkıntıları dolayısıyla tansiyonunun düşük seyretmesi sebebiyle bu diyaliz programlarını daha çok yoğun bakım koşullarında yapıyoruz. O nedenle zaman zaman yoğun bakıma alıyoruz. Diğer parametreleri normal. Diyaliz programı bittikten sonra da bir iki gün içerisinde tekrar servise çıkaracağız. Bilinci açık, kendisiyle konuşuyoruz. morali yerinde" dedi.  

Bir gazetecinin "Ara Güler, ne zaman taburcu edilecek?" sorusuna Ocak, "Bir kaç kez servise çıkardık. Bu diyaliz ihtiyacı arttığı dönemde tekrar aşağıya aldık. Servise çıkarıldıktan sonra çok uzun süre kalacağını sanmıyorum" karşılığını verdi.