Antikaların fiyatlarını bu kez koleksiyonerler belirliyor

Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi’nin bugün gerçekleştireceği müzayedede, yaklaşık 200 eser teklif usulüyle satışa sunuluyor.Müzayede, özellikle antika obje koleksiyonerleri açısından dikkat çekici

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Osmanlı’nın ve Avrupa’nın farklı dönemlerine ait eserlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 parça, Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek müzayedede bedelsiz olarak satışa sunuluyor. Beyoğlu’ndaki Çukurcuma Müzayede Salonu’nda bugün saat 17:00’den itibaren gerçekleştirilecek müzayedede eserler, açılış fiyatı belirtilmeden teklif usulü arttırma ile satılıyor. 

Antikaya ve eski eserlere ilgi duyan herkese açık olacak müzayedede satılacak parçalar arasında; 19. yüzyıl Osmanlı dönemine ait eserler, Osmanlı ve Avrupa dönemi mobilyalar, ustaların elinden çıkmış hat sanatının nadide parçaları, tablolar, kılıçlar, yemek takımları ve eski gazeteler yer alıyor. Sultan Abdülmecid Han’ın tuğralı ahşap üzerine yapılmış yağlıboya tablosu, Osmanlı saltanat armalı 9 çekmeceli yazı masası ve hokka takımları, Kütahya işi özel yapım Mekke ve Medine tasvirli hilye-i şerif, alem, askılı toplar ve kahve soğutucuları, İngiliz dondurmalık, çikolatalık ve çeşitli boyutlardaki kaplardan oluşan yemek takımı, Kütahya işi çini sehpa da yeni sahibini bekleyen eserler arasında bulunuyor. 200 parçalık müzayedede satışa sunulacak eserleri müzayede öncesi görmek isteyenler Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi’ni ya da www.cukurcumamuzayede. com internet sitesini ziyaret edebilirler. 

Çukurcuma Kültür ve Sanat Evi’nin sahibi Muzaff er Gültekin, geçtiğimiz yıl başlatılan ve her seferinde eserlerin tamamının satıldığı sıfır bedelli müzayedenin gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını belirtti. Bu nedenle antika ve dekoratif eserlerden oluşan 200 parçanın satışı için yeni bir müzayede gerçekleştireceklerini söyledi. Her kesimden ve her bütçeden sanatseverlere hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Gültekin, “Her müzayedede bu işe ilgi duyan ve koleksiyonerlik yolunda meraklı olan alıcılarla karşılaşmak bizleri mutlu ediyor. Antikaya ve eski eserlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgiyi canlı tutabilmek için bu müzayedelerimizde tüm eserleri bedelsiz olarak satışa sunuyoruz. Eserler, sıfır bedelle teklif usulü satışa sunulsa da hak ettikleri değeri buluyorlar. Koleksiyonerleri ve antika severleri tarih kokan bu nadide eserleri satın almaya davet ediyoruz” dedi.

En ilginç 15 parça... 
► Art-nouve stili bir kurabiyelik. 
► Pirinç hokka takımı. 
► Sedefli bir dürbün. 
► Karakalem seramik tabak. 
► Osmanlı bakır güğümler. 
► Bohem camlı sos servis seti. 
► İki farklı eczacı terazisi. 
► İki farklı oyuncak bebek arabası. 
► Pirinç bir sandık. 
► Ahşap oyma tırnak ayna. 
► Kütahya seramik hilye-i şerif. 
► Rumca yazılı bakır sini. 
► El boyama panolu Osmanlı takvim. 
► Sultan Abdülmecid portresi. 
► Hattat yazı masası.