Antalya piyanonun başkenti olacak

Uluslararası Piyano Festivali’nin bu yıl 16. kez düzenleneceği şehir, 17-29 Kasım tarihleri arasında 3 konser, 8 ustalık sınıfı, 3 seminer, 5 söyleşi ve 19 atölyeye mekan oluyor. Etkinliğin konukları arasında; Don Davis, Hiromi, Gülsin Onay da var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Piyano Festivali’nin bu yıl 16. kez düzenleneceği şehir, 17-29 Kasım tarihleri arasında 3 konser, 8 ustalık sınıfı, 3 seminer, 5 söyleşi ve 19 atölyeye mekan oluyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında; Don Davis, Christoph-Mathias Mueller, Hiromi, Saleem Ashkar, Hüseyin Sermet, Nikolai Demidenko, Gülsin Onay ve Martina Filjak da var.

Antalya’da bu yıl 16. kez düzenlenecek olan Uluslararası Piyano Festivali, şehri 17- 29 Kasım tarihleri arasında piyano nağmeleriyle doldurmaya hazırlanıyor. Sanat yönetmenliğini Gürer Aykal’ın, artistlik koordinatörlüğünü ise Seren Akyoldaş’ın üstlendiği festivalde 13 konser, 8 ustalık sınıfı, 3 seminer, 5 söyleşi ve 19 atölye yer alıyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında; Don Davis, Hiromi, Saleem Ashkar, Nikolai Demidenko, Hüseyin Sermet, Gülsin Onay, Martina Filjak, Borusan Quartet, Tobias Hug gibi klasik müzik ve caz dünyasından birçok ünlü ismi var. Piyano Festivali, 17 Kasım'da Christoph-Mathias Mueller yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın (ADSO) konseriyle başlıyor. Açılış konserinin solisti ise Rus piyanist Nikolai Demidenko. Festivalin ilk haftasında; 19 Kasım’da “Osmanlı Sarayı’ndan Avrupa Müziği” açıklamalı konseri ile dinleyicileri 19. yüzyıla bir yolculuğuna çıkartacak olan Emre Aracı, 20 Kasım’da“- caz piyanosunun çılgın kızı” Hiromi, 21 Kasım’da Hüseyin Sermet ve Borusan Quartet, 22 Kasım’da ise Beethoven sonatlarıyla Saleem Ashkar sahne alıyor. Etkinliğin 2. haftası ise 23 Kasım’da bir dünya prömiyeri ile açılıyor: Gürer Aykal yönetimindeki Akdeniz Filarmoni, Hasan Uçarsu’nun, Çanakkale Savaşı’nın 100.yıl dönümü için, festivale özel bestelediği eserini ilk kez seslendiriyor. Konserin solisti Hırvat piyanist Martina Filjak. 2. hafta proje konserler var. Bunlardan ilki, 26 Kasım’da, Rachmaninov’un solo piyano eserleri ve lied’lerini Anadolu enstrümanlarıyla buluşturan Rachmaninov Anatolian Project, diğeriyse,28 Kasım’da, Ufuk & BaharDördüncü’nün “Sahnede İsyan” adlı konseri. ADSO’nun 27 Kasım’da Gülsin Onay'a eşlik edeceği festival, 29 Kasım'da, Cam Piramit’te “Matrix”in bestecisi Don Davis'in ADSO'yu yöneteciği konserle sona eriyor.

Gün gün festival programı

►17 Kasım: Nikolai Demidenko ve ADSO ile açılış konseri.
►19 Kasım: Emre Aracı - Osmanlı Sarayı’ndan Avrupa Müziği.
►20 Kasım: Hiromi.
►21 Kasım: Hüseyin Sermet ve Borusan Quartet.
►22 Kasım: Saleem Ashkar.
►23 Kasım: Martina Filjak ve Akdeniz Filarmoni Orkestrası.
►26 Kasım: Rachmaninov Anatolian Project.
►27 Kasım: Gülsin Onay ve ADSO.
►28 Kasım: Ufuk & BaharDördüncü’yle “Sahnede İsyan.”
►29 Kasım: Don Davis ve ADSO.