Ankara Festivali’ni Gülsin Onay kapatıyor

Uluslararası Ankara Müzik Festivali piyanistimiz Gülsin Onay’a eşlik edecek Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası konseriyle sona erecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 33. kez düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 30 Nisan’da dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’a eşlik edecek Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası konseriyle sona erecek. MEB Şûra Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak olan konserde orkestrayı Gürer Aykal yönetecek. Vakfın “Onur Ödülü Altın Madalyası”na sahip bir şefl e bir solisti buluşturacak olan konserin ilk yarısında Grieg’in “La minör Piyano Konçertosu”nu seslendirilecek. İkinci yarısının repertuarında ise Weber’in “Der Freischütz” uvertürü yer alacak. Kapanış konseri ve 33. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin son eseri ise Çaykovski’nin “Romeo ve Jüliet Fantezi Uvertürü” olacak. Bu konserle ilk kez Gülsin Onay’a eşlik edecek olan Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Orhun Orhon ve öğrencileri tarafından 2011 yılında kuruldu. 

Sevda Cenap And Müzik Vakfı ile Müzikle Yaşayan Gençlik Derneği’nin koruması ve çatısı altında gerçekleştiren orkestra, festivale yıllardır katılarak seyircilerden beğeni topluyor.