Anadolu ve breakdance yeniden buluşuyor

“Red Bull Anadolu Break” dans gösterisi, yeniden sanatseverlere buluşuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geleneksel dansları breakdance’la buluşturan ve “Red Bull Anadolu Break” dans gösterisi, yeniden sanatseverlere sunuluyor. Hafta sonu ilk gösterisini İzmir’de yapan “Red Bull Anadolu Break”; bugün 19.30’da Adana Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde, 13 Nisan Çarşamba günü 20.30’da Bursa Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda, 14 Nisan Perşembe günü 21.00’de İstanbul Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu’nda, 17 Nisan Pazar günü 20.30’da ise Ankara- Congresium’da izlenebiliyor. 

2014 senesinde Red Bull tarafından hayata geçirilen “Anadolu Break” belgeseliyle temelleri atılan “Red Bull Anadolu Break” gösterisi, sokağın ruhundan doğan breakdance ile toprağın gücünü yansıtan Anadolu danslarını buluşturan bir gösteri. 

İkinci yılında da ilk sene olduğu gibi 5 şehri gezecek olan turnenin koreograflığını ünlü dans topluluğu Flying Steps’in kurucularından Kadir “Amigo” Memiş üstleniyor. Müzik direktörlüğünü Berlin’de yaşayan besteci Nevzat Akpınar, müziklerin aranjörlüğünü ise yerli hiphop sahnesinin sevilen “beat-maker”ı Da Poet’in yaptığı gösteri, modern ile gelenekselin birlikteliğinden doğan dansların ve kültürün hikâyesini sahneye taşıyor. Gösteride, Anadolu topraklarında asırlardır icra edilen halk oyunlarımız ile dünyada yükselişini sürdüren breakdansın modern figürleri bir araya geliyor.