Al Pacino rock yıldızı olursa

Yaşı ilerlemekte olan bir rock yıldızının, hayatını değiştiren bir mektup alması ve hayatının nasıl olabileceğini öğrenmeye karar vermesinin öyküsünü anlatan “Danny Collins”, bugün vizyonda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başrolünü yaşayan en önemli aktörlerden Al Pacino’nun yorumladığı “Danny Collins”, bugün sinemalarımızda vizyona giriyor. Dan Fogelman’ın yönettiği komedi filminde Pacino’nun rol arkadaşları Annette Bening, Bobby Cannavale, Jennifer Garner ve Christopher Plummer. 

“Danny Collins” filmi, yaşı ilerlemekte olan bir rock yıldızının, hayatını değiştiren bir mektup alması ve hayatının nasıl olabileceğini öğrenmeye karar vermesinin ilham verici ve beklenmedik hikâyesini anlatıyor. Hâlâ en parlak dönemine ait hitlerinin sefasını süren şarkıcı Danny Collins (Al Pacino) görünürde her şeye sahiptir: Para, şöhret, yeni bir nişanlı ve kendisine tapan hayranlarının doldurduğu konser alanları. Fakat yıllarca yorucu bir hayat sürmesi, başarısız ilişkiler ve her gece aynı şarkıları seslendirmek, zamanın çılgın rock’çısında olumsuz etkilerini göstermeye başlamıştır. 

Bu yüzden uzun zamandır kendisiyle olan menajeri (Christopher Plummer) kendisine 40 yıl önce John Lennon tarafından yazılan ve Danny’nin eline asla ulaşmayan mektubu ona verdiğinde, Danny geç de olsa idolünün tavsiyesine uyup kalbinin sesini dinlemeye karar verir. Biletleri çoktan tükenmiş turnesini iptal eder ve New Jersey’nin küçük bir kasabasında bir otele yerleşerek, müziğe olan sevgisini ve yıldızlık yolunda ihmal ettiği ailesini yeniden keşfetmeye çalışır. Gerçek bir hikâyeden esinlenen “Danny Collins”in müzikleri arasında John Lennon’un klasikleşmiş dokuz şarkısının yanı sıra Ryan Adams, Don Was, Carian Gribbin ve Greg Agar’ın özgün müzikleri yer alıyor. 

Fogelman, ilk kez yönetmenlik yapan birine göre kıskanılacak bir konuma sahip. Oyuncu kadrosunda iki Oscar sahibi, iki kez Oscar’a aday olmuş biri, Altın Küre sahibi ve iki kez Emmy adayı olmuş biri var. Şöyle diyor Fogelman: “Kadromuz ağırsıklet. Al Pacino, Annette Bening, Christopher Plummer, Jennifer Garner ve Bobby Cannavale. Bu çok fazla. Onlar aynı zamanda tanıdığım en kibar insanlardan. Oyunculuklarının zirvesinde olan ve birlikte vakit geçirmekten keyif aldığım beş kişiyi filmimde oynatma fırsatı buldum.” Prodüksiyonun başlarında Fogelman, oyuncu kadrosunun ortak bir ilgi alanında birleştiğini gördüğüne çok sevinmiş. Şöyle anlatıyor: “Hepsi tiyatro delisi. Birlikte akşam yemeklerine çıkıp masada tiyatrodan bahsettik. Çılgın Hollywood yemeklerinde neler olduğunu mu merak ediyorsunuz? Shakespeare konuşuluyor.”

Rol, Pacino'nun kafasını karıştırmış!

Al Pacino, Dan Fogelman’ın teklifine hem çok memnun olduğunu, hem de bu teklifin kafasını karıştırdığını söylüyor: “Bu rol için beni istiyordu, buna inanabiliyor musunuz? Bu rolü oynaması için pek çok kişiyi bulabilirdi ama Dan beni istedi ve bir yönetmen benden beklenmedik bir rolü canlandırmamı istemişse benim zaten çoktan tamam demem gerekir. Baba filminde bunu yapmıştım. Francis Ford Coppola, benden Michael Corleone’yi oynamamı istemişti. Hâlbuki hiç kimse, ben bile kendimi bu role uygun görmemiştim. İşte şimdi de Dan benim bu rolde başarılı olacağıma dair bende bir şey gördü ve ben ona sonsuza dek minnettar olacağım.” Pacino, Fogelman’ın senaryo yazma becerilerine önceki çalışmalarından aşinaydı: “Onun harika bir yazar olduğunu biliyordum” diyor oyuncu. “Yönetmenlik yapabildiğini de öğrenmiş oldum. Ben harika yönetmenlerle çalıştım. İlk kez yönetmenlik yapacaklara karşı biraz temkinliyimdir çünkü kendilerini kanıtlamamışlardır ama ona çok güveniyordum. Başından beri inancı vardı, bu yüzden ben de inandım.”