Akşehir'in 'Nasreddin Hoca'sı bu yıl İlker Ayrık olacak

Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nin 5 Temmuz'da başlayacağını açıkladı. Bu yıl 65.'si düzenlenecek olan etkinlikte Nasreddin Hoca'yı ise sanatçı İlker Ayrık canlandıracak.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Etkinliklerin ilk gününde, vatandaşların tellal tarafından şenliğe çağrılacağını aktaran Köksal, "Nasreddin Hoca'nın şenliğe çağrılmasının ardından şenlik korteji yürüyüşü gerçekleştirilecek. Akşehir Çayı'nda yapılacak maya çalma töreninden sonra resmi açılış töreni olacak. Bu yıl temsili Nasreddin Hoca'yı tiyatro sanatçısı İlker Ayrık canlandıracak" diye konuştu.

Hem minik hem de yetişkin sanatseverlere özel etkinlikler

Şenlikte yerli ve yabancı halk dansları gösterilerinin de sergileneceğini dile getiren Köksal, "Gazapizm, Volkan Konak, Aleyna Tilki, Ümit Besen ve Pamela konser verecek. 65. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde sergi ve sanat, Altın Eşek Ödülü, tiyatro, atölye çalışmaları, çocuk tiyatroları, resim çalıştayı, yerli ve yabancı halk dans gösterileri, söyleşi ve fotoğraf sergisi etkinlikleri yapılacak" dedi.

Basın toplantısına, Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Buğra, Kültür Müdürü Şule Doğancı ile Akşehirli oyuncu ve yönetmen Emre Çaltılı katıldı.