Afife’nin bu yılki talipleri belli oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 2015 adayları, düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa, Yapı Kredi Sanat Danışmanı Haldun Dormen, Jüri Başkanı Merih Tangün ile jüri üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında, özel ödüle layık görülen isimler de belli oldu.Bu yıl Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne Prof. Dr. Zeliha Berksoy, Cevat F. Başkut Özel Ödülü’ne Firuze Engin, Yapı Kredi Özel Ödülü’ne ise Şahika Tekand lâyık görüldü.

Salih Başağa, toplantıda şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu yolculuğa 19 yıl önce Afife Jale’nin adını yaşatma, ustaları taçlandırma ve bugünün tiyatrocularını geleceğe taşıma hedefiyle çıktık. Geldiğimiz noktada tiyatromuzda ortaya konan işlerin gerek nitelik gerek nicelik olarak oldukça zenginleştiği bir dönem yaşıyoruz. Sahnelenen oyunların sayısı arttıkça ve çeşitlendikçe, tiyatromuz daha çok insanın hayatına dokunuyor ve daha çok sahipleniliyor. Bu ilerlemelere Yapı Kredi olarak katkıda bulunuyor olmamız bizim için büyük bir gurur kaynağı.” 

Afife Tiyatro Ödülleri, 27 Nisan akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde sahiplerini bulacak.

İşte bu yılın adayları...

Yılın en başarılı yönetmeni: Muharrem Özcan (Dolu Düşün Boş Konuş), Alexandar Popovski (Bir Yaz Gecesi Rüyası), Alexandar Popovski (İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz), Yıldırım Fikret Urağ (Sırça Hayvan Koleksiyonu, Berfin Zenderlioğlu (Cambazın Cenazesi). 

Yılın en başarılı prodükiyonu: Hayvan Çiftliği, İki Kişilik Yaz, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Sırça Hayvan Koleksiyonu, Dolu Düşün Boş Konuş 

Yılın en başarılı erkek oyuncusu: Fatih Al (Dolu Düşün Boş Konuş), Salih Bademci (Tesir), Bedir Bedir (İstenmeyen), Rıza Kocaoğlu (Ormanlardan Hemen Önceki Gece), Tuğrul Tülek (İki Kişilik Yaz). 

Yılın en başarılı kadın oyuncusu: Gizem Erdem (İki Kişilik Yaz), Hasibe Eren (Dolu Düşün Boş Konuş), Selen Öztürk (Bakarsın Bulutlar Gider), Melisa Sözen (Kalp Düğümü), Aslı Yılmaz (Tesir). 

Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu: Arda Aydın (Bir Yaz Gecesi Rüyası), Bedir Bedir (Üst Kattaki Terörist), Cem Zeynel Kılıç (Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefi k Paşa), Murat Okay (Dolu Düşün Boş Konuş, Yavuz Şeker (Bir Yaz Gecesi Rüyası) 

Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu: Aybanu Aykut (Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefi k Paşa), Banu Çiçek Barutçugil (Üst Kattaki Terörist), Tomris İncer (Kral Soytarım Lear), Yeşim Koçak (Çürük Temel), Ayşecan Tatari (Sırça Hayvan Koleksiyonu).