Adamo, İstanbul'da konser verecek

Salvatore Adamo, 31 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak Salvatore Adamo, 31 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Belçikalı sanatçı Salvatore Adamo, İstanbul'da konser verecek. 

Birçok şarkısı Türkçe'ye de uyarlanan Adamo, 31 Mayıs'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahne alacak. 

İlk başarısını 17 yaşındayken "Si j'osais" adlı şarkısının Lüksemburg radyosunda yayınlanmasıyla yakalayan Adamo, "Sans Toi Ma Mie" şarkısıyla ismini Fransa müzik listelerinin üst sıralarına yazdırdı. 

Adamo, 1965'te Olympia'da sahne aldıktan sonra dünya çapında üne kavuştu. Sanat hayatı boyunca şarkıları sayısız dile çevrilen sanatçının "Tombe la Neige" şarkısı da çeşitli ülkelerde 500 aşkın şarkıcı tarafından yeniden kaydedildi. 

Fransızca şarkılarıyla Avrupa'nın ticari anlamda en başarılı şarkıcılarından biri olan Salvatore Adamo'nun albümlerinin satışı dünya çapında 100 milyonu aştı.  

Türkiye'de de bir dönem popüler olan sanatçının "Tombe la Neige" şarkısı "Her yerde kar var", "Amour perdu" şarkısı "Sen sevme beni", "Crier ton nom" şarkısı "İsmini haykırıyorum" olarak Fecri Ebcioğlu tarafından Türkçe'ye uyarlandı. 

Piyasaya 2010 yılında sunulan "De toi a moi" albümüyle Fransa'da "Altın Plak Ödülü" alan Adamo'nun son albümü "La Grande Roue" ise 2012 yılında satışa çıkarıldı. 

Adamo, UNICEF elçisi olarak da birçok yardım organizasyonunda gönüllü olarak yer aldı.