Acemi büyücü bir Türk

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İnternet fenomenlerinden Barbaros Dikmen’in senaryosunu Sercan Ateş’le birlikte yazdığı, yönettiği ve başrolünü oynadığı “Sihirbazlık Okulunda Bir Türk”, haftanın yerli komedileri arasında yer alıyor. Bir Harry Potter parodisi olarak nitelendirilebilecek olan filmin diğer oyuncuları Selen Seyven, Abdullah Enes Atiş, Levent Aykul, Ayçe Abana, Ebru Karanfilci ve Sadi Celil Cengiz. 

Sosyal paylaşım sitesi Vine’da “Büyücülük ve Sihirbazlık Okulu’nda Bir Türk” konulu 7 videosuyla 20 milyonun üzerinde kişi tarafından izlenen 600 bin takipçili Barbaros Dikmen, ilk kez uzun metrajlı bir sinema filmiyle sevenleriyle buluşuyor. 

Film; “Bir Türk büyücü okuluna kabul edilirse neler olur?” fikriyle yola çıkıyor. Yapımda Mehmet (Barbaros Dikmen) karakterinin, mazbut bir aile hayatı yaşarken, büyücülük okuluna kabul edilmesiyle başına gelen eğlence dolu maceralar fantastik bir dille anlatılıyor. Hikâye şöyle: İstanbul'un orta halli semtlerinden birinde yaşayan, lise öğrenimini zorlukla tamamlamış, ailenin tek çocuğu olan Mehmet, zeki olmasına rağmen haylazlığı yüzünden hayatı boyunca başarılı olamamış bir genç. Üniversite sınavında da başarı sağlayamayacağını anlayınca ailesinin tepkisinden çekindiği için şimdiden uyduracağı yalanları düşünmeye başlamış durumda. Sınav sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kala bir gece Spellcraft Sihirbazlık ve Büyücülük Okulu’ndan gelen mektupla hayatı değişiyor. Anne ve babasının büyücülük okuluna göstereceği tepkiden çekindiği için onlara yurt dışında okul kazandığına dair yalan söylüyor ve büyülü bir maceraya atılıyor. Bir yandan zihin okumayı, iksir yapmayı süpürgeyle uçmayı öğrenmeye çalışan Mehmet, diğer yandan ilk görüşte âşık olduğu kızı etkilemek için elinden geleni yapmaya başlıyor.