Kültür-Sanat
İTO'dan kültüre büyük katkı
Evliya Çelebi’nin seyahatnâmesinin 17. yüzyıl İstanbul’unu anlatan bölümü İTO tarafından özel bir baskıyla yayınlandı.
Türk sineması 2018'e rekorla başladı
Sinemalarda bu yılın ilk 6 haftasında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29'luk artışla 15,5 milyon seyirci sayısı ve 193 milyon lira gişe hasılatına ulaşıldı.
İstanbul Müzik Festivali 23 Mayıs'ta başlayacak
İKSV tarafından, "Aile Bağları" temasıyla gerçekleştirilen "46. İstanbul Müzik Festivali", 23 Mayıs'ta sanatseverlerle buluşacak.
'Türkler'in iyilik meleği' anısına belgesel
New York’ta Türkler’e yaptığı iyilikler nedeniyle “Türkler’in iyilik meleği” olarak anılan ünlü tiyatrocu Nejat Uygur’un ağabeyi beyin ve damar cerrahi Dr. Zeki Uygur anısına yönetmen Doğan...
Eserleriyle yaşıyorlar
Gazeteniz Dünya'nın ve Kitap dergimizin kurucusu, basın dünyasının duayeni Nezih Demirkent'i 11 Şubat 2001'de; İÜ Edebiyat Fakültesi Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı, araştırmacı, yazar Prof. Dr. Işın Demirkent'i 3 Şubat 2006'da kaybetmiştik. Her ikisi de bugün eserleriyle yaşıyorlar…
Ödülleriyle buluştular
Dünya Kitap Dergisi'nin çeyrek asırdır verdiği "Yılın En İyileri" ödüllerinin 2017 yılı sahipleri Nermin Yıldırım, Fuat Sevimay, Siren Yayınları, Selim İleri, Alper Canıgüz, Berkan M. Şimşek, Kara Hafta İstanbul Festivali, Özge Samancı ve Prof. Dr. Günay Kut ile Turgut Kut oldu.
sempé'nin çizgileriyle şehir
"Pıtırcık" serisi ile tanınan Fransız çizer Jean-Jacques Sempé'den şehir yaşamını muzip bir şekilde ele alan özel bir koleksiyon kitap: Şehir Yaşamı ve Diğer Şeyler…
"bir ömürlük kitaplar"
Ömer M. Koç, "5 bin kitabı, iyi bir okurun ömrü boyunca okuyabileceği kitap sayısı olarak değerlendirirsek, yayınevimizin bir ömre bedel eser yayımlamış olduğunu söylememiz yanlış olmaz kanaatindeyim" dedi.
balonla yolculuk ya da karar vermek
Lale Saral Develioğlu karar vermeyi balonla yapılan bir yolculuğa benzeterek hem kararlarımızı etkileyenleri fark etmemize hem de karar yolculuğuna çıkmak için cesaret toplamamıza yardımcı...
Simenon'un sıradışı eseri
Simenon, Kirliydi Kar isimli eseri 1948 yılında yazmış. Yapıt, pek çok eleştirmen ve yazar tarafından Simenon'un en başarılı romanlarından biri olarak gösteriliyor.
bir gençlik liderinin anıları
Prof. Dr. Kenan Mortan kitap için şöyle diyor: "Gündelik hayhuylarınız dışında bir ütopyanız varsa, yaşam yaşanmış oluyor. 68'li yılları dolu dolu yaşayan Arolat'ın bir ütopyası, yeni bir dünya...
İstanbul'un 1950'li yılları
Tutku, Değişim ve Zarafet, İstanbul'un 1950'li yıllarına, hatıralara dokunuyor. Değişimin başladığı, Osmanlı'nın hâlâ hatırlandığı, siyah beyaz fotoğraflarda kalmış yıllar…