21. Akbank Kısa Film Festivali başvuruları başladı

Jürinin değerlendirmesi sonucunda organizasyona 27 Aralık'a kadar başvuran eserler arasından dört kategoride 'en iyi'ler seçilecek. 'En İyi Kısa Film', 'En İyi Uluslararası Film', 'En İyi Film' ve 'En İyi Senaryo' seçilen projelere para ödülü verilecek. Etkinlik kapsamında yer alacak kısa filmlerin sanatseverlerle buluşma tarihleri ise 17-27 Mart 2025.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Festivale başvuran eserler arasından jürinin değerlendirmesi sonucu Ulusal Yarışma bölümünde 'En İyi Kısa Film' 125 bin lira, Uluslararası Yarışma'da 'En İyi Uluslararası Film' 3 bin dolar, Genç Bakışlar'da 'En İyi Film' 40 bin lira ve 'Forum: Senaryo Yarışması'nda 'En İyi Senaryo' 70 bin lirayla ödüllendirilecek.

Festivalde 'Festival Kısaları', 'Dünyadan Kısalar', 'Kısadan Uzuna', 'Deneyimler', 'Belgesel Sinema', 'Perspektif', 'Özel Gösterim', 'Forum' ve 'Genç Bakışlar' bölümlerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından katılımlı atölye çalışmaları ile söyleşiler de düzenlenecek. 27 Aralık'ta başvuruların son bulacağı kısa film festivaline dair ayrıntılı bilgiye 'akbankkisafilmfestivali.com' ve 'akbanksanat.com' adreslerinden ulaşmak mümkün.