'Yarının Dünyası'na hazır mısınız?'

George Clooney, Hugh Laurie ve Britt Robertson’ın oynadıkları film, bugün vizyonda. Yapıt bilimkurgu, macera ve gizem ögelerini harmanlayan bir öyküye sahip

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başrolünü sevilen aktör George Clooney’nin yorumladığı Disney filmi “Yarının Dünyası” (Tomorrowland), ülkemizdeki sinemaseverlere bugün sunulan yeni filmler arasında yer alıyor. İki kez Oscar kazanan Brad Bird’ün yönettiği film, gizem ve macera dolu bir bilimkurgu. 

Clooney’ye Hugh Laurie, Britt Robertson, Raffey Cassidy, Tim McGraw, Kathryn Hahn, Keegan- Michael Key ve Thomas Robinson’ın önemli rollerde eşlik ettiği “Yarının Dünyası”; “Lost” yazarları ve yaratıcıları olan Damon Lindelof ile Brad Bird’ün yazmış oldukları senaryodan çekildi. Senaryonun temelinde ise Lindelof, Bird ve Jeff Jensen’in “Tomorrowland” adında hikâyesi var. Film, seyircilere, sadece rüyalarda görülebilecek türden yeni boyutların içinde, aralıksız maceradan oluşan heyecanlı bir yolculuk vaat ediyor. 

“Yarının Dünyası”nda olaylar şöyle gelişiyor: Hayal kırıklıklarından yorgun düşmüş, bir zamanların dahi çocuğu Frank (George Clooney) ile zeki, iyimser ve bilime meraklı Casey (Britt Robertson); Yarının Dünyası (Tomorrowland) olarak bilinen, zamanda ve uzayda esrarengiz bir şekilde var olan yerin sırlarını ortaya çıkarmak üzere tehlikeli bir yolculuğa çıkıyorlar.

"Yetenekli Bay Clooney"

Günümüzün en sevilen aktörlerinden biri olan George Clooney, bir kez daha bilimkurgu temelli bir fi lmde seyircileriyle buluşuyor. 1961 doğumlu aktör, her ne kadar “ER” dizisi ile tanınsa da “Yetenekli Bay Clooney” olmasında bilimkurgunun payı büyük. Elbette Steven Soderberg’le çalıştığı “Solaris”ten söz ediyoruz. Tabii aktörün son olarak sinemada seyrettiğimiz yapımlarından “Yerçekimi”nde de havai bir astronotu oynadığını es geçmemek lazım. Steven Soderberg demişken... Yönetmenin “Ocean’s” serisinin de George Clooney’nin tüm dünyadaki sevenlerinin sayısını hayli artırdığı bir gerçek. Bakalım “Yarının Dünyası” da; “Trafi k”, “Beni Orada Arama”, “Avukat”, “Syriana” gibi aktörün artıları arasında yer alacak mı?