'X-Men'de geçmişe yolculuk

Serinin bugün vizyona giren yeni filminde Hugh Jackman’ın oynadığı Wolverine, mutantların kaderini değiştirmek üzere zamanda yolculuk yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sevilen bilimkurgu serilerinden “X Men”in yeni filmi “X-Men: Geçmiş Günler Gelecek” (X-Men: Days of Future Past), ülkemizdeki sinemaseverlerle bugün buluşuyor. “X-Men” dünyasının tüm kahramanlarının türlerinin hayatta kalabilmesi için iki farklı zaman boyutunda savaş verdiği filmin yönetmen koltuğunda yine Bryan Singer var. “Geçmiş Günler Gelecek” te; serinin sevilen karakterleri, geleceği kurtarmak için “geçmişi değiştirmek” zorunda kalacakları unutulmayacak bir mücadeleye girişiyorlar. Bunu yapabilmek için de, sinamaseverlerin “X-Men: Birinci Sınıf”tan tanıyacakları kendi gençlik halleriyle güçlerini birleştiriyorlar. 

“X Men: Geçmiş Günler Gelecek” te serinin sürekli oyuncularının yanı sıra yeni isimlerin de yer aldığı geniş bir oyuncu kadrosu var. Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Nicholas Hoult, Anna Paquin, Ellen Page, Peter Dinklage, Shawn Ashmore, Ian McKellen ve Patrick Stewart gelecekten geçmişe uzanan maceranın önemli karakterini yorumluyorlar. 

“X-Men: Geçmiş Günler Gelecek” te; ekip zamanda yolculuk yapmak zorunda, amaç ise dünyadaki tüm canlılar üzerinde evrensel bir etkisi olacak önemli bir tarihi olayı değiştirmek. Filmde olaylar şöyle gelişiyor: Mutantlar gelecekte kamplara hapsedilmiş durumdadırlar. Sentineller tarafından avlanıp öldürüldükleri için de nesilleri tükenmenin eşiğine gelmiştir. Mutantların soyunu kurtarabilmek için iki ezeli düşman Magneto ve Charles Xavier güçlerini birleştirirler. Planları Sentinellerin yarattığı vahşeti durdurmak üzerine kuruludur. Wolverine (Hugh Jackman), kendi kendini iyileştirebildiği için zamanda yolculuğun onda yol açabileceği yan etkiler yok olacaktır. Bu yüzden Wolverine’i Kitty Pryde’ın da yardımıyla geçmişe gönderirler. Trask Industries’in deneyler sonucu ürettiği Sentinellerin yapım aşamasına engel olacaklardır. Acaba bu konuda başarılı olabilecekler midir?

Tiyatro sahnesinden dev bütçeli yapımlara...

Wolverine rolüyle Hollywood’un en çok kazanan aktörlerinden biri olan Hugh Jackman, tiyatro kökenli bir oyuncu olmakla birlikte, özellikle son yıllarda ses getiren yapımlarda rol aldı. Yeni “X-Men” filmi vesilesiyle başarılı aktörün sinema kariyerinin köşe taşlarını hatırlayalım: Büyülü Çift (2001): 2000’de ilk “X-Men” filminde oynayarak dikkat çeken Jackman, “Kate and Leopold”de geçmişten geleceğe gelmiş soylu bir âşığı oynayarak hayran kitlesini genişletmişti. Scoop (2006): Aktör, Woody Allen’ın filminde soylu ve karizmatik bir seri katili oynamıştı. Prestij (2006): Başrolü Christian Bale ile paylaştığı “Prestij”deki hırslı ve gizemli sihirbaz rolü, Hugh Jackman filmografisinin en iyilerinden biriydi. Avustralya (2008): Nicole Kidman’la rol aldığı destansı film, adetâ Avusturalyalı aktörün kökenine saygı duruşuydu. Sefiller (2012): Tiyatro ve müzikal geçmişini konuşturduğu, “Les Miserables”indeki Jan Valjean rolü (yanda), Oscar adaylığı getirmişti.