'Finansal Kurtlar Vadisi'

Ekonomist Mustafa Öztürk'ün ikinci kitabı Spekülatör'e 'Finansal Kurtlar Vadisi' yakıştırması yapılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selçuk Altun - dunya.com

"Küçük Yatırımcı" kitabıyla kenara attığı 3-5 kuruşla yatırım yapmayı düşünenlere yol gösteren ve 'Küçük Yatırımcı'nın yaptığı hataları anlatan Ekonomist Mustafa Öztürk'ün uzun zamandır üzerinde çalıştığı Türkiye'nin ilk finansal kurgu romanı "Spekülatör", sonunda kitapçı raflarında yerini aldı.

Romanın baş karakteri En Karyo Vohan adında annesi Türk, babası Yahudi olan hırslı ve gözü kara bir spekülatör. 

Kitapta uzak ve yakın geçmişten bir çok finansal ve siyasal olaylar bir kurgu içerisinde işleniyor. 

Küresel sermaye gruplarından biri olan Pasifik Grup'un Türkiye’deki kanadı Term Capital’in CEO’su olarak genç yaşta büyük oynamaya başlıyor. 

Kimi zaman 1 Mayıs meydanlarını karıştırıyor, kimi zaman ülkedeki doları, euroyu speküle ediyor, kimi zaman ülkenin siyasi gündemini değiştiriyor. 

Spekülatör En Karyo, Türkiye için acı sonuçlar doğursa da, çoğu zaman dâhice planlamalara imza atıyor ve ülkede çevirdiği dolaplar sayesinde hem kendisi hem de hizmet ettiği Amerikan kökenli sermaye şirketi Term Capital her koşulda kazanıyor. 

Bu kurgu romanı okuduktan sonra zaman zaman gündeme gelen fakat halk tarafından kim oldukları bir türlü bilinemeyen faiz lobisi için spekülatör En Karyo’nun yönettiği bir oluşum desek yanılmış sayılmayız gibi görünüyor. 

Kitap için 'Finansal Kurtlar Vadisi' deniyor

Kitap şimdiden forum sitelerinde ve kitap yorum sayfalarında ‘Finansal Kurtlar Vadisi’ ifadesiyle anılmaya başlanmış ve okuyucusu tarafından yoğun ilgi görmekte. 

Biz Spekülatör’ün ve En Karyo Vohan karakterinin hep bir kurgu olarak kalmasını ve gerçek hayatta spekülatörlerin kitapta anlatılanlar kadar acımasız davranmayacağını temenni edelim. 

Bilinen finans kitaplarına benzemiyor

Spekülatör, finans ve ekonomi kitaplarının aksine okuması zevkli ve tavsiye edebileceğim bir kitap. 

Yazar Mustafa Öztürk, finansal piyasaların içinden geldiği için o tarafı çok iyi biliyor. Bu bildiklerini de çok renkli ifadelerle okuyucularına aktarıyor. 

Sunuş kısmında da ifade edildiği gibi; hayali spekülasyonları, hayali manipülasyonları, kurgusal karakterleri, maceraları, heyecanları, ihanetleri, hırsları, çok parayı ve hayata dair birçok anektodu bulabileceğiniz ilgi çekici bir kitap.