''Kemerlerinizi Bağlayın" filminin galası Diyarbakır'da yapılacak

Yönetmen Ferzan Özpetek'in yeni filmi "Kemerlerinizi Bağlayın"ın basın özel gösterimi bu akşam Diyarbakır'da yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Yönetmen Ferzan Özpetek'in Allaciate Le Cinture (Kemerlerinizi Bağlayın) filminin galası bu akşam Diyarbakır'da yapılacak. 

Gala öncesi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile geçen hafta restore edilerek "Tarih ve Kültür Müzesi" olarak hizmete açılan Cemil Paşa Konağı'nda gazetecilerle bir araya gelen Özpetek, Allaciate Le Cinture'nin onuncu filmi olduğunu söyledi. 

Sinemanın kültürlerin ve şehirlerin tanıtımına büyük katkısının olduğu vurgusunu yapan Özpetek, İtalya'nın Lecce kentinde yaptığı filmin ardından kente giden turist sayısında büyük artış olduğunu kaydetti. Bu nedenle Diyarbakır'da sinemanın çok desteklenmesi gerektiğini dile getiren Özpetek, "Diyarbakır'a geleceğim için çok heyecanlıydım. Gültan Kışanak ile konuştuğumda ona heyecanımı anlattım. Diyarbakır sokaklarını dolaşacağım" dedi. 

"Diyarbakır'a yapılabilecek en güzel katkılardan birisi" 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ise Diyarbakır'ın kapağı açılamamış bir hazine olduğunu, bunun gün yüzüne çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Diyarbakır'ın çok büyük tarihi mirasa sahip olduğunu dile getiren Kışanak, şöyle konuştu:  

"33 medeniyete ev sahipliği yapmış ve 8 bin yıldır kesintisiz kent yaşamının sürdüğü ender bir kentte yaşıyoruz. Biz Diyarbakır'ı gözümüz gibi sakınıyoruz, çok seviyoruz, paylaşmak için kıskanıyoruz ama paylaşırsak çoğalacağına da inanıyoruz. Diyarbakır'ı bütün dünya ile paylaşmak istiyoruz. Herkes buraya gelsin burayı görsün, güzelliğini yaşasın istiyoruz. Ferzan Özpetek de buna katkı yaptı." 

Diyarbakır'ın tarihi surlarının ve Hevsel Bahçeleri'nin Dünyü Kültür Mirası listesinde kalıcı olarak yer alacağını ifade eden Kışanak, "Bu filmin galasının burada yapılması Diyarbakır'a yapılabilecek en güzel katkılardan birisidir. Diyarbakır için kültür elçileri arıyorduk ama bizim aramamıza gerek kalmadan bir elçimiz bizi buldu" diye konuştu.