Yunan işadamı, elektrikli Hummer yatırımından son anda vazgeçmiş
Dünyanın en farklı araçlarından biri olarak gösteriliyor Hummer. ABD’de gücü temsil eden işte bu araçların en fazla kullanıldığı alan ise ordu. ABD Ordusu’nun vazgeçilmez araçlarından biri olan Hummer’ın şimdilerde en gözde aracı ise elektrikli ve mini olanı.
Golf aracını andıran bu mini Hummer’ların Yunanistan’da üretilmesi planlanıyor. Yunanistan’ın en saygın yayınlarından Kathimerini gazetesinin haberine göre, işadamı Thanasis Lazanas, 100 milyon euroluk yatırımla mini ve elektrikli Hummer tesisi kuracak. Lazanas’ın sahibi olduğu ve Facebook, Spotify gibi teknoloji devlerine yatırım yapan Arclif’in bu yatırımı hayata geçireceğini yazan Kathimerini’de ilginç bir ayrıntı dikkat çekiciydi.
‘Türkiye’de üretim için hükümetle görüştüm’
Lazanas, aslında bu yatırımı yani elektrikli mini Hummer projesini Türkiye’de yapmak istemiş. Yunan iş adamı, 2014’te Hummer’ın sahibi General Motors ile 2014 yılında anlaşmaya vardığını, orijinal adı MEV Hummer HX olan aracı Çin’de üretmeye başladığını ifade etmiş. Yunan işadamı, fiyatı 19 bin euro olan bu aracı Türkiye’de üretmek için Türk hükümeti ile görüştüğünü ifade ederek, “Ancak Almanya’da bana Türkiye’nin riskli bir ülke olduğunu söylediler” diyerek vazgeçtiğini belirtmiş.
Yılda 2 bin araçlık üretim hedefiyle yola çıkan bu yatırımın hayata geçip geçmeyeceğini Yunanistan’dakiler düşünsün. Ancak eğer Yunan iş adamının iddiaları doğruysa Almanya’da birilerinin “Türkiye’ye yatırım yapma, politik riskler var” demesi ise üzerinde düşüneceğimiz bir konu...
***
Dünya devi Amadeus, Türk Corebit ile ‘bizitravel’ı geliştirdi
Dünyanın en köklü havayolu şirketleri Air France, Iberia, Lufthansa ve SAS tarafından kurulan, küresel çapta en yaygın turizm şirketlerinden biri Amadeus. Turizm gibi görünse de aslında bir teknoloji şirketi. 1987 yılında kurulan Amadeus, dünyanın en yaygın havayolları internet rezervasyon motoru ve küresel seyahat endüstrisinin en önemli teknoloji çözümleri sağlayıcısı. Şu anda 195 ülkede faaliyet gösteren Amadeus’un Türkiye tarihi de aslında pek yeni değil. 1994’ten bu yana Türkiye’de operasyonlarını yürüten şirketin Genel Müdürü Eric Willems ile konuştuk. Akıcı bir Türkçe’ye sahip Willems, Türkiye'de 1000'den fazla anlaşmalı turizm acentesi ve 5 bine yakın rezervasyon terminallerinin olduğunu anlatarak başlıyor sohbetimize.
‘Rezervasyonu daha uygun hale getiriyoruz’
Dünyanın en köklü havayolu şirketleri Air France, Iberia, Lufthansa ve SAS tarafından kurulan, küresel çapta en yaygın turizm şirketlerinden biri Amadeus. Turizm gibi görünse de aslında bir teknoloji şirketi. 1987 yılında kurulan Amadeus, dünyanın en yaygın havayolları internet rezervasyon motoru ve küresel seyahat endüstrisinin en önemli teknoloji çözümleri sağlayıcısı. Şu anda 195 ülkede faaliyet gösteren Amadeus’un Türkiye tarihi de aslında pek yeni değil. 1994’ten bu yana Türkiye’de operasyonlarını yürüten şirketin Genel Müdürü Eric Willems ile konuştuk. Akıcı bir Türkçe’ye sahip Willems, Türkiye'de 1000'den fazla anlaşmalı seyahat acentesi ve 5 bine yakın rezervasyon terminallerinin olduğunu anlatarak başlıyor sohbetimize.
‘Rezervasyonu daha uygun hale getiriyoruz’
Türkiye’deki seyahat acentelerini dünyaya entegre ettiklerini dile getiren Willems, son yaptıkları işbirliğinin en önemli çalışmalardan biri olduğunu belirtiyor. Amadeus Türkiye’nin işbirliği yaptığı şirket Corebit. Amadeus, Türk şirketi Corebit ile seyahat acenteleri ve kurumsal firmaların seyahat politikalarına uygun rezervasyon ve biletleme yapabilecekleri, yeni teknoloji çözümü ‘bizitravel’ için işbirliğine gitti. Teknolojik çözümleri ön planda tuttuklarını ifade eden Willems, “Her zaman acentelerimize maksimum fayda sağlamak için çalışıyoruz. Ürün stratejimizi acentelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriyoruz. Bizitravel, kolay kullanımı ve kolay konfigürasyonu sayesinde kurumlara çok uygun ve ölçeklenebilir bir sistem. Bizitravel ile şirketlerin çalışabileceği bir çözüm sunarak acentelerimizin iş hacimlerini artırmayı, işlerini geliştirmelerine yardımcı olacak ileri teknoloji çözümler sunmayı hedefliyoruz” diyor.
Corebit’in Kurucu Ortağı Yusuf Önder Us ise ‘bizitravel’ sistemiyle hem acentelere hem kurumsal firmalara birçok avantaj sunduklarını belirtiyor. Us, “Bizitravel ile sunacağımız avantajları iki farklı çatı altında değerlendiriyoruz. Bunlardan birincisi acenteler için sunacağımız avantajlar. Acentelerimiz daha verimli çalışarak, zamanı daha iyi yönetebilecekler. Yeni ürünümüz acentelere, çok yüksek yatırım maliyetleri gerektiren ve sürekli takip edilmesi gereken teknolojiyi uygun fiyatla alıp rekabet edebilir konuma gelmesi için destek olacak. Mesai saatleri dışında da çalışan bir sistemle kullanıcılar ihtiyaç duydukları anda rezervasyon ve biletleme yapabilme olanağına kavuşacak. Kendi anlaşmalı uçak ve otel fiyatlarını müşteriye yansıtabilme gibi imkanlar sunacak” diye anlatıyor sistemin özelliklerini.