Yılın son Ehlikeyf’inden mutlu seneler!

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… Ayrıntılar mı? İnternette www.dunya.com adresinde “anasayfa”daki “ehlikeyf” sekmesinde.

✔ Ağrı Dağı’nın öte yüzünde…

Hrant Dink Vakfı, 2009 yılından bu yana her yıl “Türkiye-Ermenistan Gazeteci Diyalog Programı” gerçekleştiriyor. Danimarka Dışişleri Bakanlığı’nın desteği ile bu yıl yedincisi düzenlenen program, komşu iki ülkenin gazetecileri arasında bağları kuvvetlendirmeyi, gelecekte yeni işbirlikleri yaratmayı ve iki ülke arasındaki haber alma ağlarının doğru yollardan kurulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Bu kez medyanın kültür, seyahat ve yemek yazarları için hazırlanan özel programın katılımcıları arasında ben de vardım… Beş gün boyunca kültür, sanat ve gastronomi dünyasını deneyimleme fırsatı bulduğumuz Erivan’dan hava muhalefeti nedeniyle heybetli Büyük ve Küçük Ağrı Dağı’nın öte yüzünü görüp fotoğraflayamadan döndüm…

✔ Beymen Club ve Can Yayınları, edebiyat klasiklerini moda ile buluşturuyor

Beymen Club ile dünya ve Türk edebiyatının çağdaş ve klasik yapıtlarını Türkçeye kazandıran yayınevlerinden Can Yayınları tarafından gerçekleştirilen işbirliği kapsamında Beymen Club tasarım ekibi tarafından edebiyat dünyasının ikonik kitaplarından ilhamla hazırlanan t-shirt’ler, aynı tasarımı içeren çanta, ayraç ve kitaptan oluşan dörtlü setler halinde satışa sunuldu.

✔ Alternatif bir yeni yıl hediyesi: West Side Story biletleri

West Side Story (Batı Yakasının Hikâyesi) müzikali, 1-18 Mart 2017 tarihleri arasında Zorlu PSM’de izleyiciyle buluşacak. Koreografisi, sahne şovu ve unutulmayan müzikleriyle geçtiğimiz 60 yıla damgasını vuran eserlerden West Side Story müzikalinin biletlerine, www.biletix. com, www.zorlupsm.com siteleri üzerinden ve Zorlu PSM gişelerinden ulaşılabiliyor. Bu arada, 31 Aralık gecesi saat 23.59’a kadar Zorlu PSM gişeleri ve Yeni Yıl Köyü kulübesinden satın alınan her 4 bilete, 1 bilet hediye ediliyor.

✔ “Sultanahmet’te beş yıldızlı artizan otel: Ajwa

Azerbaycan uyruklu Türk iş adamı Abu Bakr'ın Sultanahmet'te Aziyade Otel'i satın alarak 60 milyon Türk Lirası yatırımla hizmete açtığı Ajwa Hotel Sultanahmet, Gülab Mimarlık Ofisi tarafından farklı bir kimlikle artizan/zanaat otele dönüştürüldü.

6 bin 798 metrekare üzerinde 61 oda olarak dizayn edilen Ajwa Hotel Sultanahmet’in tasarımı, sadece Osmanlı ya da Selçuklu’yu değil, bölgenin geçmişindeki pek çok farklı dönemi yansıtıyor. Topkapı restoratörleri tarafından yapılmış kalem işleri, ahşap ve sedef süslemeler, her biri ayrı bir dönemi yansıtan Azeri sanatçıların tabloları ve el işçiliği İznik çinileri, oteli süsleyen unsurlar arasında yer alıyor.

✔ “Güvenilir eller gıda güvenliği”nde 6 bin şefe online eğitim

Unilever Food Solutions, geçen yıl bağımsız bir araştırma şirketiyle gerçekleştirdiği Türkiye Şef Araştırması’na katılan şeflerin yüzde 80’inin “Gıda Güvenliği” alanında eğitim almayı en önemli ihtiyacı olarak tanımlamasının ardından harekete geçti. Şefl erden alınan bu değerlendirmeyle yola çıkan Unilever Food Solutions’ın, Mayıs 2016’da başlattığı “Güvenilir Eller” gıda güvenliği online eğitim programında ilk 6 aylık dönem tamamlandı.

✔ 4 gün kaldı! Yılbaşı gecesi için 7 seçenek daha…

Divan İstanbul yılbaşı programı ve avantajlı konaklama paketleri; Elite World Van Hotel’de yeni yıl karşılaması; Marriott Hotel Şişli yılbaşı gecesi için iki farklı alternatif sunuyor; Monochrome’da brasserie konsepti; Hilton İstanbul Bosphorus yılbaşı programları; Olev’den araç kullanmak istemeyenler için sürücülü VIP araçlar; Riva’s Club’ın yeni yıl partisinde bu yıl Berkay Yolcu ve orkestrasının canlı performansı var.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar