Yılbaşı, sanat, mimari, kahve ve yarışma…

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… Ayrıntılar mı? İnternette www.dunya.com adresinde “anasayfa”daki “ehlikeyf” sekmesinde.

✔ Yılbaşı için henüz karar veremeyenlere 15 seçenek…

Antik Hotel’in bin 500 yıllık sarnıçı; Armada Otel’de tarihi yarımadanın ışıkları; Burgu&Tango Arjaan by Rotana’nın burgu kuleleri; Capricorn’da Akdeniz deniz ürünleri; Çırağan’ın saray ortamı; Da Mario Kalamış’ın İtalyan mutfağı; Elite World İstanbul Otel’in müzikli seçenekleri; Emirates Havayolu’nda yeni yıla özel mönüler; Fenix’in Güney Amerika mutfağı; Go Mongo’da Asya lezzetleri; Hilton İstanbul Bomonti’deki farklı programlar; Richmond Nua SPA’sı; Seraf’ta Anadolu yemekleri; The Grand Tarabya’da Boğaz manzarası; Zuma’da çağdaş Japon mutfağı….

✔ Vakko eşarp ve kravatları sanatla buluştu...

Ülkemizin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern ile Vakko, özel bir proje için bir araya geldi. Tasarım, sanat ve el işçiliğini buluşturan bu projede İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin koleksiyonunda yer alan Türkiye modern sanatından örnekler, Vakko eşarp ve kravatlarında hayat buldu. İstanbul Modern’in kalıcı koleksiyonunda yer alan Seçkin Pirim’in “Derin”, Fahrelnissa Zeid’in “Cehennemim”, Ahmet Oran’ın “İsimsiz (Triptik)”, Bedri Baykam’ın “Kendi İçinde Bir Dünya”, İ nci Eviner’in “Yeni Vatandaş I-II-III”, Ekrem Yalçındağ ’ın “Kontrastlar”, Ardan Özmenoğ lu’nun “Berliner”, Gülay Semercioğ lu’nun “Kırmızı Girdap” ve Ebru Uygun’un “İsimsiz” adlı eserleri, Vakko Eşarp ile buluşurken; Ahmet Oran, Ebru Uygun ve Seçkin Pirim’in eserleri Vakko Kravat’a ilham verdi.

✔ Ödüllü mimari projelerin tasarımcısı İstanbul’a gelecek

Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla hayata geçirdiği “T Buluşmaları” serisinin üçüncüsünü, 9 Ocak 2016 Pazartesi günü İş Sanat Kültür Merkezi’nde düzenliyor. Şişecam Düzcam’ın Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle gerçekleştireceği etkinlik, yapı ve mimarlık sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirecek. Mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerinin katılacağı konferansın konuşmacısı ise son dönemde birçok başarılı işe imza atan Danimarkalı mimarlık ofisi COBE’nin kurucusu ve yaratıcı direktörü Dan Stubbergaard olacak.

✔ Caff è Vergnano’dan beş çekirdekli Türk kahvesi harmanı…

Caff è Vergnano’nun dünya pazarı için yeni geliştirdiği Türk kahvesi harmanı tanıtıldı. Mira Gıda AŞ’nin kurucu ortağı Ülkü Kahraman Houssein’in girişimiyle piyasaya sunulan Caff é Vergnano Türk Kahvesi; İtalyan tekniği ile Türk geleneğini buluşturmayı amaçlıyor…

Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim, “Dünyada en çok kahve üretilen ülke Brezilya, ancak kahveden en çok para kazanan ülke İtalya. Dünyada her 5 kahveden biri İtalyan usulü yapılıyor. Yani bu da gösteriyor ki İtalyanların kahve kültürü tartışmasız zengin bir birikim içeriyor. O nedenle kuşaklardır kahve ile uğraşan İtalyan bir ailenin markası ile geleneksel Türk kahvesinin birleşmesinden hem lezzetli hem de geçmişi yaşatan bir tat elde edildi.” diyor.

✔ İş dünyası, “Ofisten Mutfağa” ile yeni bir mesaiye başlıyor!

Tüm şirketlerin katılımına açık “Ofisten Mutfağa” yarışması, çalışan motivasyonunu artırmayı, yaratıcı bir rekabet ortamında eğlenmeyi ve takım ruhunu yükseltmeyi hedefliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve iş dünyasındaki rekabeti yemek keyfine dönüştürmek için yapılan etkinlik için başvurular, 10 Şubat 2017 tarihine kadar basvuru@ofistenmutfaga. com adresinden gerçekleştirilebiliyor.

✔ Electrolux Yarışması’nın birincisi açıklandı: WatchYourself

Estonya’dan Hannes Lung, bileğe takılabilen ve market rafındaki yiyecekleri tarayarak ilgili yemek tariflerini avucunuzun içine yansıtan bir cihazdan oluşan WatchYourself konsepti ile Electrolux Ideas Lab Yarışması’nın birincisi olarak seçildi. Lung, alışveriş yapmayı basitleştiren ve daha sağlıklı beslenme alışkanlığına ilham verecek olan yenilikçi fikri ile 10 bin Euro ve Stockholm’de bir hafta seyahat ödülünün sahibi oldu.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar