Yarın, Sanat Fuarı da açılıyor...

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK [email protected]

 

 

İstanbul Kitap Fuarı yarın açılıyor... Bugün gazetenizle birlikte ücretsiz olarak aldığınız - etkinliğin süreceği dokuz gün boyunca da Dünya standında ücretsiz olarak dağıtılacak - Dünya Kitap'ın fuar sayısını keyifle okuyacağınızı umuyoruz... Ben de bugün köşemde 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak yine TÜYAP Beylikdüzü'nde düzenlenecek olan 22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı'ndan (Artist 2012) söz etmek istiyorum...

Önce, İstanbul Sanat Fuarı'nın, her yıl plastik sanatlara katkıları ve farklı alanlardaki çalışmaları nedeniyle verilen Onur Ödülleri'nin bu seneki sahipleri: Türk heykel sanatına önemli katkıları nedeniyle Sanatçı Onur Ödülü Prof. Dr. Rahmi Aksungur, Eleştirmen Onur Ödülü Doç. Dr. Zeynep Yasa Yaman, Sanatsever Kurum Onur Ödülü Grafist- İstanbul Uluslararası Grafik Tasarım Günleri Etkinlikleri düzenleyicisi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü ve Koleksiyoner Onur Ödülü ise İzmir'deki Lucien Arkas-Arkas Sanat Merkezi... Ödülleri, 19 Kasım Pazartesi akşamı düzenlenecek törende kitap fuarının Onur Yazarı Gülten Dayıoğlu'nunki ile birlikte verilecek...

Bu sene iki farklı salonda açılacak olan Artist 2012, yaklaşık 12 bin 500 metrekarelik bir alanda kurulmuş. Fuara katılan onlarca galerinin standları birer sergi mekânı... Yaklaşık bin sanatçının işlerini sergileneceği 150 galeri bulunuyor... Bağımsız gruplar ve sanat inisiyatifleri bu sene de önemli sergiler ve güncel sanatın farklı disiplinlerinden işlerle Artist 2012'nin rengi olmaya devam edecekler. Yaklaşık 30 bağımsız sanat grubu yer alacak ve 150'ye yakın genç sanatçı işlerini izleyiciye sunacak. Ayrıca 20 heykel sanatçısının 50 işi, iki özel sergiyle Artist 2012'de sanatseverlerle buluşacak.

Bunların yanı sıra fuarın Onur Sanatçısı Prof. Dr. Rahmi Aksungur, sanat yaşamı boyunca oluşturduğu heykel çalışmalarından bir koleksiyon ile karşımıza çıkıyor.
Grafik Tasarım Dernekleri Uluslararası Konseyi Icograda'nın Bölgesel Tasarım Eğitimi İşbirliği Programı'nın pilot projesi olarak 1997'de hayata geçirilen Grafist, Türkiye ve dünyadan tasarım öğrencilerini, eğitimcileri ve profesyonel tasarımcıları İstanbul'da buluşturacak.

Fuarın bir diğer sergisi, Polonya genç kuşak sanatçılarının dünya üzerindeki yaşanan değişimin izlerini anlattığı etkinlik. Serginin yanı sıra 18 Kasım Pazar günü Magdalena Pawluk, Anna Daria Merska, Paulina Czerniawska ve Ahmet Özel'in konuşmacı olacağı "Polonya'da Çağdaş Sanat" konulu söyleşi de gerçekleştirilecek.
Öte yandan, Kültür Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Knidos Akademi'sinin genç sanatçılarının işleri de fuarda görücüye çıkacak.

22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı'nda düzenlenecek söyleşi ve panellere sanatçı, akademisyen, eleştirmen, uzman ve kurum temsilcileri konuk edilecek. 7. Salon "Etkinlik Alanında" tema kapsamında birçok söyleşi, açıkoturum ve paneller gerçekleştirilecek.
Ben, yerim elverdiğince fuarı anlatmaya çalıştım. Programın ayrıntılarını www.istanbulsanatfuari.com adresinde bulmak veya www.facebook.com/istanbulsanatfuari ve www.twitter.com/sanatfuari üzerinden takip edebilmek mümkün...
Tüyap'ta kitap ve sanat fuarlarında buluşmak üzere...

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar