Tesla yine şov yaptı

Volkan DEMİRKUŞAK
Volkan DEMİRKUŞAK Emniyet Şeridi [email protected]

Amerikalı çılgın Elon Musk. Gerçekten otomotiv tarihinde ondan önce ve son­ra diye bahsedilecek. İyi mi kötü onu bil­mem ama geleneksel otomobil markaları­nı Amerika’daki kasırga gibi salladığı, adeta onlara “kendinize gelin” diyen biri.

Tekno­loji üretimi, fikirleri SpaceX ve başlı başı­na Tesla. Seversin sevmezsin ama Tesla ger­çekten çok önemli. Elektrikli otomobiller eğer Tesla olmasa bu kadar konuşulmazdı, Çinliler kesinlikle çok yatırım yapıyorlar o ayrı ama bu hızın Amerika ve Avrupa’ya yayılmasındaki isim Musk. Geçtiğimiz gün herkesi yine uykusuz bırakıp, toplu taşıma­da, robotlarda, direksiyonsuz, güç pedal­sız otomobildeki yeniliklerini tanıttı.

Tesla hisseleri düşmüş olsa da dünya da bu habe­re düştü. 30 bin dolarlık martı kanat Robo Taxi, şarj cihazı gerektirmeyen teknoloji­siyle yine fark yarattı. Ayrıca Optimus in­sansı robot da ev işlerinde akıl almaz kolay­lıklar sağlayacak gibi. Evet direksiyonsuz otomobil ruhsuz geliyor otomobil sevenlere ama dünyada otomobil sevmeyenler de çok, teknolojiyi otomobilden daha çok sevenler de.

Nihayetinde Musk’ın bu çabası yine baş­ka yerlerden cevap bulacaktır, yine önemli bir mihenk taşına da tanık olduk. Takip et­meye devam edeceğiz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
100 polis işi çözer 30 Eylül 2024
 Şarjlı hibrit dönemi 02 Eylül 2024
Elektrikli alan vazgeçmiyor 19 Ağustos 2024
Kaza istasyonları 05 Ağustos 2024