Teknoloji ile büyümeyi ödüllendirmek
Teknoloji yayıncılığı serüvenim 1994 yılına kadar dayanıyor. O yıllarda son kullanıcı dergilerinde çalışmaya başladım. Ardından kurumsal teknoloji ve hatta oyun dergilerinin bile yönetiminde bulundum. Örneğin Türkiye’nin ilk multiplatform oyun dergisi olan GamePro’yu 98 yılında Türkiye’de yayınlamaya başladık.
2005 yılında DÜNYA gazetesinde yine son kullanıcı dergilerini yayınlayarak işe başladım. 2010 yılına geldiğimizde ise teknoloji yayıncılığı alanında Türkiye’de bir ilki yaparak yalnızca kurumlardaki teknoloji liderlerine yönelik dergiyi, yani CIO’yu yayına aldık. Aynı yıl CIO Ödülleri etkinliğini de düzenledik. Bu özel organizasyon sayesinde kurumlarında teknolojiyi kullanarak değişime önderlik eden, kurumlarının önünü açan ve çoğu zaman da hiç hatırlanmayan CIO’ları onurlandırmaya ve yaptıkları işin başarısını her alanda duyurmaya başladık.
Bu sene CIO ödüllerinin sekizincisini düzenliyoruz. Bugün gerçekleşecek ödül töreni kamu dahil olmak üzere farklı sektörlerde başarılı projeler yürütmüş CIO’ları açıklayacağız. DÜNYA Gazetesi yalnızca bu işe önderlik etmekle kalmadı, kurumsal teknolojileri daha fazla yaygınlaştırmak ve CIO’ların kurumlardaki rollerini daha iyi anlatmak için sayısız toplantılar düzenledi. Bu toplantıların birçoğu da Anadolu’da gerçekleştirildi.
2018 yılında da teknolojinin kullanımının kurumlarda yaygınlaştırılması ve daha fazla başarı öyküsünün ortaya çıkması için etkinliklere ve yayınlara devam edeceğiz. CIO Ödülleri markamızın da giderek daha da büyümesini ve teknolojik değişimin hissedildiği her alandaki uygulamaların onurlandırılması için değişmesi gerekiyor. Bu sene sekizincisini verdiğimiz CIO Ödülleri, önümüzdeki sene çok daha farklı bir yapıda daha da genişlemiş çerçevede sizlerle buluşacak. CIO Ödülleri ile ilgili tüm detayları ve kazananları yarından itibaren hem gazetemizde hem de CIO Ödülleri web sitesinde bulabileceksiniz.
Ponzi oyunlarına dikkat
Sosyal medyadan özellikle Facebook’tan takip ettiğim kadarıyla Türkiye’de maalesef Ponzi şeması tarzı dijital oyunlara rağbet giderek artıyor. Kimisi sanal para oyunları, kimisi eğitim setleri kimisi de çiftlik tabanlı e-ticaret oyunları üzerinden ilerliyor. Bu tarz girişimlerin büyük bir çoğunluğu piramidin en üstündekileri, yani sisteme ilk girenleri düzenli olarak beslemek üzerine kurulu. Piramidin tabanı bir süre sonra genişliyor ve en üsttekiler yeterince gelir kazandıklarını düşündüklerinde ortadan yok oluyorlar. Maalesef şu anda bile Türkiye’de bu tarz sanal oyunlar ve kar payı dağıtan girişimler ile ilgili toplantılar düzenleniyor. Gerek sosyal medyada gerekse diğer mecralarda bu tarz oyunların ve piramit gelir modeline dayanan girişimcilerin dikkatle izlenmesinde yarar var.