Tedariğin ‘zirve’si

Dr. Hakan ÇINAR
Dr. Hakan ÇINAR SIRADIŞI hakan.cinar@dunya.com

Geçtiğimiz günlerde, 2.Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi’ne iştirak ettim ve jüride yer aldım. En iyi tedarik zinciri ve lojistik yöneticileri ile projelerinin yarıştığı bu güzel etkinlikte emeği geçenleri evvela tebrik etmek istiyorum. Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi İstanbul (ISCSI) tarafından organize edilen, LODER’in de büyük katkıları ile gerçekleşen etkinlik, Türkiye’nin en etkin ve belki de en yaratıcı tedarik zinciri yöneticilerini belirlemeyi hedefl eyor. Yapılan değerlendirmelerde en sürdürülebilir proje dalında ödülü Brisa Bridgestone Tedarik Zinciri Direktörü Fatih Tunçbilek, En Teknolojik Proje Ödülü’nü Defacto Lojistik Direktörü Cenk Karapınar, En Yaratıcı Proje ödülünü Eaton Tedarik Zinciri Müdürü Can Tamcı ve En Etkin Proje Ödülü’nü ise Ford Otosan Tedarik Zinciri Müdürü Emel Adalıoğlu hak etti. 

Tabi bu seçimi kimler yaptı, jüri kimlerden oluşuyordu diye merak edenler için çok değerli jüri üyelerinden de söz etmek isterim. Bahse konu jüride benim haricimde LODER Başkanı Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan, LODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu ve SCM dergisi sahibi Martijin Lofvers yer almakta idi. Ancak özellikle bu dört kategorinin birincilerinin salon oylaması ile gerçekleştiğini, jürinin 30 firmayı belirlediğini de belirtmekte yarar görüyorum. Kimler vardı bu 30 firma içinde, kim yoktu ki. Procter & Gamble, Anadolu Efes Turkey, Nordex Enerji AŞ, TOFAŞ, Pepsi- Co, Anadolu Birlik Holding (Konya Şeker), Arçelik, CarrefourSa, Karsan, UCB Pharma, Eczacıbaşı Building Products Company, Tesco Kipa, Daimler AG, Ford Otosan, DeFacto, Netaş Telekomunikasyon AŞ, GlaxoSmithKline, Şok Marketler Ticaret AŞ, Biskot Bisküvi, Trakya Cam-Şişecam, Teknosa, Hafele BSH Ev Aletleri, Hugo Boss, Eaton, Henkel, Brisa Bridgestone, Anagold Madencilik, Lenovo Technology ve Martur AŞ. Bu firmaların tamamının tedarik zinciri veya lojistik konularındaki yöneticileri tek tek ödüllerini aldılar, kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. 

İki gün süren etkinliğin, İkinci gününde 2020’ye geçiş konulu zirve gerçekleştirildi. Zirvenin açılışını Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölge Ticaret Genel Müdürü Uğur Öztürk yaparken, Walt Disney Avrupa Operasyon Direktörü Edwin Van Der Meerendonk sunumu ile dikkat çekti. Zirvenin kapanışını ise 3 yıl üst üste Türkiye Ralli Kadınlar birincisi olan Simin Bıçakcıoğlu yaptı. Organizasyonun artık geleneksel hale geldiğini söyleyen, iş ortaklarından Slimstock Türkiye Genel Müdürü Songül Sezer; 2015 için etkinliğin ekim ayının ilk haftasında planlandığını, bu tip etkinliklerin tedarik zinciri kavramının Türkiye’de daha bilinir hale gelmesini sağlayacağına inandıklarını belirterek “Özellikle deneyimlerin paylaşılması, yöneticileri üretmeye ve geliştirmeye yönlendirerek uluslararası platformlarda da yer almalarını sağlayacak” diyerek zirveye noktayı koydu. Bu güzel ve başarılı etkinlik için tüm emeği geçenleri gönülden kutluyor, diğer meslek dallarına da örnek teşkil etmesini temenni ediyorum.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Biri bizi gözetliyor 19 Temmuz 2024
Endişelerim var benim 05 Temmuz 2024
 Normal olmayan normaller 21 Haziran 2024
Emek yoğun, kur yorgun 24 Mayıs 2024