Sigorta bir haftası var artık

Can KANTAR
Can KANTAR SEKTÖRÜN İÇİNDEN cankantar@gmail.com



 
Önümüzdeki hafta Sigorta Haftası. Yıllardır organize edilmeye çalışılan ilki geçen sene kutlanılan Sigorta Haftası'nın ikincisi bu pazar günü kutlanmaya başlanacak. Geçtiğimiz sene biraz da ilk olması nedeniyle kutlamalar sönük geçmişti. Ya da iyi organize olunamadı desek daha doğru olur. Bu sene ise aylar öncesinden sektörün tüm taraflarının katılımı ile toplantılar düzenlendi ve hiç olmazsa geçtiğimiz yıldan daha etkili ve farklı Sigorta Haftası kutlanması için çaba sarf edildi. Hazine Müsteşarlığı, TSRŞB, TOBB ve sektörün sivil toplum kuruluşları toplantılar, yürüyüşler, konserler, turnuvalar ile Hafta'yı kutlayacaklar.

Tanıtım için bir fırsat

Bu tür haftaların toplumda farkındalık yaratması için öncelikle katılımın yüksek olması gerekir. Geçtiğimiz senelerde Newyork'ta bir pazar günü dolaşırken, caddeden otomobil geçmemesi dikkatimi çekti sonra geriden bir gürültünün geldiğini fark ettim. Uzakta bir kalabalık vardı. Ve bir bando eşliğinde kortej yürümeye başladı. Kimin yürüyüşü olduğunu merak ettim ve kortejin bana yaklaşmasını bekledim. Resmi bir yürüyüş değildi. Öyle flama-bayrak falan taşınmıyordu. Polis kıyafetli insanlar olduğu kadar kortejde sivil giysili birçok kişi de vardı. Sorduğumda "Polis Haftası" etkinliğinde yapılan bir yürüyüşmüş. Kortejde, emekli polisler, halen görevde bulunan polisler, bunların eş ve çocukları hepsi bir arada yürüyorlardı. Bando da öyle marş falan değil, günün popüler şarkılarından çalıyordu. Bebek arabaları ve babalarının omuzlarında ki çocuklar da korteje renk katmışlardı. Çevredekilerin de katılımı ile keyifli bir şenliğe bürünmüştü yürüyüş.

Konserlerle kutlama

Şimdi benim hayalimde ne var biliyor musunuz ?. 27 Mayıs Pazar günü saat 18.00'de Taksim Meydanı'nda Hazine, TOBB yetkilileri, sektörün bütün genel müdürleri, acenteler, brokerler, eksperler, sektörden ekmeğini kazanan sigorta endüstrisinin tüm aktörleri eşleri ve çocukları ile birlikte orada olsunlar. Şarkılar söyleyip hep birlikte yürüsünler. Bir karnaval havası olsun. Konserler ise, 27 Mayıs Pazar Taksim Galatasaray Lisesi Meydan 20.30, 31 Mayıs perşembe Ortaköy meydan 20.30, 3 Haziran pazar Ataşehir Meydan 20.30 başlayacak.

Sigorta şirketlerine hizmet veren halkla ilişkiler, basın danışmanlığı şirketleri ilişkilerini kullanarak medyanın orada olmasını sağlayarak medyada daha çok yer alınmasına yardımcı olmalılar. Çünkü sigorta bilinci arttıkça, sigorta şirketleri de büyüyecek ve bu sektörden para kazananların da gelirleri artacak. Özetle taşın altına herkes elini sokmalı.

Sektör orada olmalı

Şimdi de benim korkumu söylemeye geldi sıra. Benim korkum şu; sigorta sektörü iyi hoş da bu işlere vakit ayıracak kişi sayısı az. İletişimin önemini bilen sektör yöneticisi sayısı az. Gönül ister ki şirketler çalışanlarına duyuru yapsın "eşini çocuğunu al, pazar akşamı Taksim'e gel" dese. Tabii bu duyuruyu yapan yöneticiler de orada olacağını söylese. Benim korkum sönük geçmesi. Geleceğim diyenlerin gelmemesi en büyük korkum. Umarım bu söylediklerimde yanılırım. Sektörün önemine layık bir kutlama olur...
 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar