Şarj kuyrukları

Volkan DEMİRKUŞAK
Volkan DEMİRKUŞAK Emniyet Şeridi volkan.demirkusak@dunya.com

Bu hafta sürekli aracımı şarj ettiğim Emaar alışveriş merkezinde ina­nılmaz bir hareketlilik vardı. Yer gök elektrikli araç kaynıyordu. Bende jeton sonradan düştü. Elektriğe yapılan fahiş %38’lik zamdan etkilenmeden araçla­rını son bir kez daha şarj etmek isteyen kullanıcılar adeta takılmadık soket bı­rakmamıştı.

Bu arada bu zamlarla birlik­te hayat yine çok daha zorlaşacak. Elekt­rikli otomobil kullanmanın maliyet avantajları, özellikle de evinde şarj üni­tesi olmayanlar için azalacak gibi. En te­mel ihtiyaç olan ulaşımda, ÖTV gibi bir sorun başımızdayken ve biz bunu nor­malleştirmişken hayatın normalleşme­si pek mümkün değil. Diyorlar ya ‘acı re­çeteyi yutacağız’, insan da kendine soru­yor ‘biz ne yaptık ki?’ Neyse, demem o ki eğer evinize şarj ünitesi taktırabilirse­niz ki eskiye göre fiyatları oldukça ucuz­ladı, işler hala daha ekonomik ve sürdü­rülebilir. Aksi takdirde şarjlanma mali­yetleri çok artacak gibi.

Bir not: 5 yıl boyunca Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yaptığım 9 yıldır de üyesi ol­maktan gurur duyduğum Otomotiv Ga­zetecileri Derneği olarak yaptığımız se­çimler ses getiriyor. Bu yıl, Derneğin Ku­rucu Üyesi ve Başkanı Ufuk Sandık ile yeni yönetim kurulu da ödül için elinden gelenin fazlasını yaptı. Derneğin çimen­tosu herkesi bir arada tutan Ufuk San­dık’a da bir meslektaşı bir kardeşi olarak tebriklerimi sunarım.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Bugatti yine çılgın 24 Haziran 2024
Bayram trafiği 20 Haziran 2024
Sahnede Togg vardı 10 Haziran 2024
Motorsporları Türkiye 03 Haziran 2024
Yüzde 5’e girmek 20 Mayıs 2024