“Sahip olduğumuzu paylaşmakla yükümlüyüz”
Nef Yönetim Kurulu Üyesi Emine Timur, "3 yılda 18 projeyle topluma, evlere, çocuklara, engellilere, kadınlara nefes olduk ve 200 binden fazla kişinin hayatına dokunduk.Hayatına dokunabildiğimiz insan sayısını artırmak ve dokunduğumuz hayatlarda kalıcı fayda sağlamak üzere projeler üretmeye devam edeceğiz” diyor.
Toplumsal potansiyelin gelişimini sağlamak, toplumsal duyarlılık bilincini gelecek nesillere aktarmak için özgün, yenilikçi ve kalıcı değerler oluşturarak dokunduğu insanların hayatında fark ve farkındalık yaratmak amacıyla Nef çatısı altında çalışmalarını sürdüren Nef Vakfı, 2015 yılından bu yana “Verdiğimiz bizimdir, elimizde tuttuğumuz değil. Verdiğimiz kadar zenginiz, varlığımız kadar değil” inancı ile çalışmalarını sürdürüyor.
“Yaşadığımız dünya ve diğer insanlara fayda sağlamanın ve gerçek anlamda paylaşmanın gerekliliğine inanıyoruz” diyen Nef Yönetim Kurulu Üyesi Emine Timur, “Bu nedenle, ne yaparsak yapalım, her zaman güne ‘Hayattan aldığımızı, sahip olduklarımızla hayata geri vermeliyiz’ inancı ile başlıyoruz” diyor.
Emine Timur’dan son dönemde yaptıkları çalışmaları dinledik:
Öğrencilere, ailelere, kadınlara, evlere öğretmenlere ve Afrika’ya nefes olduk
“Nef Vakfı çatısı altında bugüne kadar aldığımız her nefesi vermek, sahip olduğumuzu paylaşmakla yükümlü olduğumuza inandık. 3 yılda 18 projeyle topluma, evlere, çocuklara, engellilere, kadınlara nefes olduk ve 200 binden fazla kişinin hayatına dokunduk. Nef Vakfı’nın bugünlere gelmesini sağlayan bu inancı devam ettirerek, hayatına dokunabildiğimiz insan sayısını artırmak ve dokunduğumuz hayatlarda kalıcı fayda sağlamak üzere projeler üretmeye devam edeceğiz. Şu ana kadar “Ailelere Nefes” adı altında 38 bin 940 aileye, “Öğrencilere Nefes” adı altında 32 bin 738 öğrenciye, “Kadınlara Nefes” adı altında 4 bin 321 kadına, “Öğretmenlere Nefes” adı altında 2 bin 500 öğretmene ulaştık. “Evlere Nefes” ile sadece 2017 yılında 60 eve nefes olduk. “Afrika’ya Nefes” ile 80 bin 000 insanın hayatına dokunurken, “Çocuklara Nefes” ile 70 okula binin üzerinde bilim kiti bağışladık. 30 adet anaokulu ve ilkokulu da tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettik. Hali hazırda 3 adet daha okulumuzun yapımı devam ediyor.”
Amacımız her çalışanımızı dayanışmaya davet etmek
“Vakfımız kendi ekibinin yanı sıra, Nef çalışanlarının gönüllü katılımı ve desteğini de düşünürsek aslında zengin bir kadroya sahip. Amacımız her çalışanımızı bir şekilde bu dayanışmaya davet etmek ve kalıcı mutluluğu hep birlikte yaşamak. Çalışanlarımızın gönüllü olarak kendi potansiyelleri doğrultusunda projelerimizde görev almasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, inandığımız değerleri sürekli aktarmaya gayret ediyor ve onların da katkısının ne kadar önemli olduğunun altını çiziyoruz. Projelerimizi düzenli olarak paylaşıyor, dahil olabilenler için önemli fırsatlar yaratıyor ve çıktıları da düzenli olarak paylaşıyoruz. Bir yandan da topluma fayda sağlama ve değer katma kavramlarını merkezine almış bir şirket olarak, bu çalışmaları çalışanlarımızın kariyer gelişimlerinin de bir parçası olarak tasarladık.”
Kadınlar üreterek kendi ayaklarının üzerinde duruyor
'Hay Atölye’ projesinde ihtiyaç sahibi 318 kadın vakfımız çatısı altında aldıkları eğitim neticesinde el emeği ürünler yapmakta. Nef Vakfı da online ya da perakende satış noktalarında bu ürünlerin tüketicilerle buluşmasına aracılık ediyor. Hay Atölye’deki kadınlarımız, evlerinde oluşturulan çalışma fırsatı ile bir çok ürünü kolaylıkla üretip kendi ayakları üzerinde duruyor. Eğitim tarafı, üretim tarafı ve en önemlisi kadının kendi gücünü emeğiyle keşfetmesi açısından bu proje gerçekten çok kıymetli. Eğitim alanında da düzenli verdiğimiz bursların yanı sıra diğer STK’lar aracılığıyla desteklediğimiz kıymetli projelerimiz var. Türkiye genelinde 70 okula ve 10 bin çocuğa TWIN Bilim setinin ulaşmasını sağlayan #BirizBirlikteyiz kampanyası ve 2 bin 400 öğretmene, kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyici eğitim programları uygulanması amacıyla 4 sene boyunca uygulanan ‘Öğretmen akademisi ‘ projesi de bunlardan bazıları. Vakıf olarak sahip çıktığımız eğitim, üretim ve paylaşma değerleri üzerine projeler üretmeye devam ediyoruz. Afrika da projelerin geliştirilmesi ve bazı dezavantajlı gruplarla yapacağımız özel çalışmalarımız da gündemimizde.”