Philips bebeklere sahip çıkıyor
1891’de Hollanda’nın Eindhoven şehrinde kurulan Philips, 2016’da aydınlatma çözümleri şirketini bağımsızlaştırdı ve sağlık teknolojilerine odaklanmaya karar verdi. Philips Kişisel Sağlık Ortadoğu ve Türkiye Pazarlama Direktörü Sibel Yıldız yeni vizyonu “Önlem Alma, Teşhis, Tedavi ve Evde Bakım’a kadar pek çok alanda sunduğumuz yeniliklerle, yaşamın her döneminde müşterimizin yanındayız.” cümlesiyle özetliyor. Philips’in, Avent markasıyla yaptığı dört çalışma bu vizyonu somut biçimde ortaya koyuyor.
1. Süt Saatim
‘Süt Saatim’ projesiyle çalışan ve emziren anneler için konforlu ve hijyenik bir emzirme ortamı sunulmasına katkıda bulunuyor. Şirketlere ‘Süt Sağma Odası Hazırlık Kılavuzu’ ile danışmanlık veriyor. Gerekli standartları sağlayanlara bir kit gönderiyor. Üç yılda, 125’ten fazla şirkete ve 8000 kadın çalışana ulaşıldı.
2. Anneler Konuşuyor
Annelerden annelere ilham veren hikâyeler’ sloganı ile yola çıkan ‘Anneler Konuşuyor’ etkinlikleri üç yıldır sürüyor. Videolar Philips Avent’in YouTube sayfasından izlenebiliyor.
3. Bebekler Sağlıklı Büyüyor
Prof. Dr. Yavuzer’in ‘Çocuğunuzun İlk 6 Yılı’ adlı eserini bir çizgi diziye dönüştüren kuruluş, hazırladığı videoları Philips Avent’in sosyal medya hesapları ve YouTube kanalında yayınlıyor.
4. Prematüre Bebek Destek Projesi
Türkiye’de her yıl 140 bin bebek erken doğuyor. Philips Avent, prematüre bebeklerin sağlıklı bir hayata ve geleceğe sahip olması için iki ayda bir aile destek toplantıları düzenliyor. Aileleri uzmanlarla buluşturuyor.
İstanbul’a yeni nesil bir armağan
Mudo markasının yaratıcısı Mustafa Taviloğlu, ekonomimizin yeni yatırımlara ihtiyacı olduğu bir dönemde, dev bir adım attı. Maslak Giz 2000’de dünyadaki en prestijli iç dekorasyon markalarıyla yarışacak, hatta çoğunu geçecek bir yatırım yaptı. Maslak’taki iki mağazasını birleştirip, üç katlı 6 bin 500 metrekarelik bir sergi alanı yaratarak, İstanbul’a bir tasarım merkezi armağan etti. Yeni Mudo Concept’te yedi bin çeşit ürün var. Çoğu yerli tasarım ve yerli imalat olan bu ürünler, kavramsal olarak bir sergi mantığıyla bütünleşmiş. Her bir köşe bir öykü anlatıyor. Mağazanın aydınlatması, tasarımı, girişindeki Petra kafe ve restoranı, çiçekleri, aynaları, renkleri, çalışanları her şey ışıl ışıl. Mağazada, 20 iç mimar ve 60 uzmandan oluşan bir ekip hizmet veriyor. Mustafa Taviloğlu oğlu Ömer’le birlikte dört yıldır bu proje üzerine çalışıyordu. Öyle bir tutkuyla, öyle bir aşkla anlatıyor ki mağazayı, özellikle genç girişimcilerin gidip onu dinlemesi gerek. Mustafa Taviloğlu ilham veriyor, neşe ve enerji saçıyor, bu günlerde tam da ihtiyacımız olan geleceğe güven duygumuzu pekiştiriyor.
Paranın satın alamayacağı deneyimler
Mastercard Paha Biçilemez İstanbul platformu, kullanıcılarına özel deneyimler sunuyor. “Paranın satın alamayacağ”ı deneyimler yaratan Mastercard, en son olarak Alexandre Dumas’nın ölümsüz eserinden bale sahnesine aktarılan Üç Silahşor’u programına dahil etti. Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 2010 yılında Türkiye prömiyerini yapan eser, İstanbullu sanatseverler ile ilk kez buluştu. Kart sahipleri oyunu Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’ne özel locadan izlediler. Biz de, bir basın grubu olarak bu müthiş performansa tanık olduk. Sanatçılarımızla gurur duyduk ve İstanbul’un daha büyük bir Opera binasına bir an öncce kavuşmasını diledik.
Türkiye’de Sivil Toplum ve Bağış Perspektifi Araştırması
Türkiye’de sivil toplum bilincini ve bağış kültürünü güçlendirme hedefiyle 2017’de yola çıkan Sosyal Bağış Hareketi tutarlı bir biçinde ilerliyor. Başta çocuklar, kadınlar, hayvanlar ve doğa olmak üzere ihtiyaç sahibi herkesin hak ettiği yaşama ulaşması için mücadele eden sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında toplamayı hedefleyen platform, bugüne kadar 25 STK’yı biraraya getirdi. MarjinalSosyal Kurucu Ortağı Işık Elpek’in verdiği bilgiye göre, Sosyal Bağış Hareketi, her ay bir sivil toplum kuruluşunun çalışmalarını tanıtıyor. Bugüne kadar 22 milyon 500 bin tekil sosyal medya kullanıcısına erişildi. 2 milyondan fazla etkileşim gerçekleşti.
Yapılanları anlatmak için düzenlenen toplantıda konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, sivil toplum bilinci konusunda “daha alacak yolumuz olduğunu görüyoruz” cümlesiyle sivil toplum çalışmalarımızın yeterli olmadığına dikkat çekti. Sosyal Bağış Hareketi önümüzdeki dönemde CurioCity araştırma şirketiyle birlikte “Türkiye’de Sivil Toplum ve Bağış Perspektifi” başlıklı bir kamuoyu araştırması yapacak. Ülkemizin sivil toplum çalışmalarına bakış açısını ortaya koyacak olan bu araştırma, önemli bir yol haritası oluşuturacak.