P&G’den “Teşekkürler Anne”

DİDEM ERYAR ÜNLÜ
DİDEM ERYAR ÜNLÜ YAKIN PLAN didem.eryar@dunya.com

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda markalar sporculara sundukları destekleri sergiliyor olacaklar. Her zaman olduğu gibi sporcular bunu hak ediyor. Onlar dünyanın en büyük spor müsabakasına katılabilmek için ter döküp sonsuz fedakarlıklar gösterdiler. P&G ise bu noktada olimpiyat sporcularının başarılarının ardındaki kişileri, yani anneleri unutmuyor.

2010’dan bu yana Olimpiyat Oyunları’nda sporcuları ve annelerini destekleyen P&G, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’yle yürüttüğü global ortaklık çerçevesinde şirket tarihinin en büyük kampanyasını gerçekleştiriyor ve “Annelerin Gururlu Sponsoruyuz” diyor. 

“Çünkü artık birilerinin ‘Teşekkürler Anne’ demesi gerekiyor.”

P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Milli Güreşçi Taha Akgül ve annesi Gülbahar Akgül ile tanışma fırsatımız oldu. P&G’nin hedefi “Teşekkürler Anne” kampanyası ile yaşamın her anında annelerin ne kadar güçlü kalabildiğinin ve daima çocuklarına güç verdiğinin altını çizmek; spor kültürünün ailede başladığını vurgulamak.

P&G’nin bu sene sponsorluğunu üstlendiği isim Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda yarışacak olan Milli Güreşçi Taha Akgül ile annesi Gülbahar Akgül. 

Üç erkek çocuk annesi olan Gülbahar Akgül, her zaman oğlunun arkasında olmuş, ona destek vermiş bir anne. 5-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda Taha Akgül’ün anne ve babası P&G’nin dünyada sponsor olduğu diğer sporcular ve anneleriyle beraber P&G Aile Evi’nde ağırlanacak. 

Güçlü birini ancak güçlü biri yetiştirebilir

Teşekkürler Anne kampanyası, 2012 yılında çocuklarının hayallerine ulaşabilmesi için çabalayan annelerin özverisini anlatan “Dünyanın En Zor Ama En Güzel İşi” (Best Job) reklam filmi ile başladı. 2014 yılında annelerin zor anlarda çocuklarını destekledikleri ve onları düştüklerinde ayağa kaldırdıkları birçok anı gösteren “Onları Ayağa Kaldır” (Pick Them Back Up) filmi ile devam etti. Bu yıl ise annenin gücünün çocuğunun güçlüklerin üstesinden gelmesinde ne kadar etkili olduğunu anlatan “Güçlü” (Strong) filmi ile devam edecek. Slogan; “Güçlü birini ancak güçlü biri yetiştirebilir.” 

P&G aynı zamanda destek verdiği annelere kulak da veriyor ve öğrendiklerini ürün geliştirme ve inovasyon süreçlerine dahil ediyor.

Global anne raporu

Bu arada “Teşekkürler Anne” kampanyası kapsamında, P&G özel bir araştırmaya imza atmış ve bu araştırma sonucunda “Global Anne Raporu”nu (Global Mom Report) oluşturmuş.

Global Anne Raporu, kadınların anne olduktan sonra daha önce hissetmedikleri güçlü olma duygusunu hissetmeye başladıklarını ortaya koyuyor. 

Dünya genelinde 18 yaş üzerinde olan ve 16 yaşından küçük en az bir çocuğu bulunan 14 bin 899 anne arasında gerçekleştirilen global anne araştırmasının ortaya koyduğu bazı sonuçlar şöyle:

► Annelerin yüzde 64’ü anneliğin geçmişe göre daha karmaşık olduğunu düşünüyor. Annelerin birçoğu anne olduktan sonra duygusal açıdan tahmin ettiklerinden daha güçlü olmayı öğrendiklerini dile getiriyor.

► Anneler birçok işi aynı anda idare etmek zorunda kalsa da, çoğunluğu çok sayıdaki gündelik sorumlulukları iyi/çok iyi başardıklarını düşünüyor. 

Annelerin yüzde 86’sı çocuklarının, birlikte olmasalar bile, annelerinin kendileriyle birlikte olduğunu hissetmelerini istiyor. 

► Üç anneden ikisi, çocuklarının gündelik bakımının tüm yönlerini üstlenerek büyük bir yük almaktansa, çocuklarına iyi örnek oluşturmanın daha önemli olduğunu düşünüyor. 

► Beş anneden üçü, kültürel değerleri ve aile geleneklerini yeni nesillere iletmekte asli sorumlulukları olduğunu hissediyor. Bu kişilere göre annelerin sorumluluğu, eşlerinden daha  fazla.

Genç annelerin kariyer ve parasal hedefleri daha yüksek.  Bu anneler için kariyerleri daha büyük önem taşıyor ve çocuklarını parasal açıdan destekleyebilmek daha önemli. Annelik konusundaki en önemli üç şey arasında çocuklarını parasal açıdan destekleyebilmek olduğunu söyleyen annelerin yüzde 18’ini 18-24 yaş arası oluşturuyor. 45-54 yaş arasındaki annelerde bu oran yüzde 10.

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar