Okan, 5 yaşındaki çocuklara golf ve Çince öğretecek

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası [email protected]

Okan Üniversitesi’nin bilimsel eğitim altyapısı ve birikiminden aldığı güçle kurulan Okan Koleji ikinci şubesini Ataşehir’de açıyor. "Anaokulundan üniversiteye" uzanan eğitim yolculuğunda Okan Koleji’nin Ataşehir’deki Türkiye’de ilklere imza atıyor. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Türkiye’de ilklere imza atan bir çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi. Kampüsün 14 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu anlatan Bekir Okan, mini golf stüdyosu, yüzme havuzu, kapalı spor kompleksi, güzel sanatlar atölyeleri gibi alanları mevcut. Türkiye’de ilk kez golfü müfredata Ataşehir ile koyduk” dedi.

İngilizce şart, Rusça seçmeli

Okan Koleji Ataşehir Kampüsü’nde yabancı dilin önemine dikkat çeken Bekir Okan, “Öğrencilere anaokulundan itibaren, anadili İngilizce olan öğretmenler tarafından verilen İngilizce eğitiminin yanında Çince, Rusça, Almanca, Fransızca veya İspanyolca dillerinden birini ikinci yabancı dil olarak veriyoruz. Yetenek Geliştirme Programı ve programa bağlı aktivite kulüpleri ile öğrencilerini birçok sanat, spor alanına yönlendirip geleceğin sanatçı ve sporcularını yetiştiriyoruz” diye konuştu.

İki yılda bir okul

Okan Koleji Kurucu Temsilcisi Işıl Okan Gülen, 3 yaşında İngilizce öğrenmeye başlayan çocukların 5 yaşında ikinci bir dil seçtiklerini vurgulayarak, “3 yıl önce de Konfüçyüs sınıfımızı açtık. Amacımız öğrencilere Çincenin yanı sıra Çin kültürünü de öğretmek. Eğitimin şekli yaş gruplarına göre değişkenlik gösteriyor. Küçük yaş gruplarına şiir, şarkı ve oyunlarla bu dili öğretiyoruz. Büyük sınıflarda ise daha akademik bir şekilde Çinceyi okuma, yazma şeklinde öğretiyoruz. Öğrencilerin ilgi alanlarını gözeterek onları sıkmadan, bu dili sevdirerek öğretmeye çalışıyoruz dedi.

2018-2019 eğitim döneminde kapılarını açacak olan Ataşehir Kampüsü’nün 1.300 öğrenci kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Işıl Okan Gülen, “Ancak öğrenci sayımız 600 kişi ile başlayacak. Tuzla ile birlikte toplam mevcudumuz 1.400 olacak. Hızlı değil emin adımlarla büyüyoruz. Her iki yılda bir okul açarak kaliteli eğitim sunmak istiyoruz” dedi.

***

Hitay, Endonezya’daki 1 milyar dolarlık enerji projesini istiyor

Türkiye, 135 milyar liraya yaklaşan süper teşvikleri konuşurken, Türk şirketleri yurtdışında yeni operasyonlarla milyar dolarlık yatırımlara hazırlanıyor. Geçen yıl Endonezya’da enerji yatırımı için kolları sıvayan Hitay Holding, 1 milyar dolarlık enerji yatırımı için ön mutabakat anlaşmasını imzaladı. Hitay Holding, 220 MW’lık Gunong Guerudong Jeotermal Projesi için Endonezya hükümeti ile görüşmelerine başladı. Aceh Eyaleti’nde olacak proje 13 trilyon Endonezya Rupi’si yani yaklaşık 1 milyar dolara varıyor. Anlaşmanın Endonezya Enerji Bakanlığı’nın onayıyla tamamlanması ve duyurulması bekleniyor.

Jeotermal santrali kurmak istiyor

Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Hitay ile görüşmesinde konuşan Aceh Valisi İrwandi Yusuf, önce 160 MW olarak planlanan yatırımın 220 MW’a çıkarılmasının düşünüldüğünü ifade etti.

İrwandi Yusuf, Aceh’te balıkçılık, tarım ve turizm gibi alanlarda da yatırım fırsatı olduğunu ifade ediyor. Bir dönem Endonezya Fahri Konsolosluğu’da yapan Emin Hitay’ın şirketi Hitay Yatırım Holding çatısı altında Türkiye’nin en büyük sistem entegrasyon ve saha hizmetleri şirketlerinden Teknoser, online araştırma şirketi DORinsight, veri tabanı şirketi Napolyon, perakende sektörüne hizmet veren 2Nokta, güvenlik teknolojileri çözümleri sunan Exim, Türkiye’nin lider online spor ve şans oyunları platformu Bilyoner var. Hitay, Planet’i 26 milyon euroya, İddaa’daki yüzde 20 hissesini de 80 milyon dolara Yunanlılara satmıştı.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar