Off-road söylemi ve Çinliler

Volkan DEMİRKUŞAK
Volkan DEMİRKUŞAK Emniyet Şeridi [email protected]

Çinli markalar ilginç. İlk başta tekno­lojiden dem vurdular, pek çok mar­kanın yıllardır savunduğu teknoloji ko­nusunda bir anda ortaya çıkıp çok sıkı rol çaldılar.

Şimdi de bakıyorum anlı şanlı 4x4 off road markaları neredeyse geçmiş­lerini unutup 4x4’ten hiç bahsetmezler­ken, Jaecoo bir anda “off-road markası” diye güçlü bir söylemle ortaya çıktı. Şim­di düşünüyorum, Land Rover Defender, Mercedes-Benz G, Toyota, Mitsubishi ve Subaru gibi nice markalar bu konuyu mu unuttular yoksa artık 4x4 söylemi mi es­kidi?

Yoksa Çinliler yine bir konuya par­mak mı bastılar göreceğiz. Gerçekten güçlü bir söylem. Karşılığı ne kadar ya­kında göreceğiz o ayrı ama iletişim çok önemli, özellikle de Türkiye’ye yeni gelen bir markanın bilinirliği açısından.

Chery’nin geçen yıl “acaba devam eder mi?” diye şüpheyle yaklaşılan satışları­na ODMD raporlarında ilk 7 aylık tablo­da bakınca durumun geçici değil kalıcı­ya döndüğünü söylemek için kahin ol­maya gerek yok. İlk 7 ayda 41bin 139 adet Chery satılırken, gruba yeni katılan mar­kalarla birlikte Çinlilerin pazarın eski oyuncularını yerinden ettiğini söylemek de yanlış olmaz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Elektrikli alan vazgeçmiyor 19 Ağustos 2024
Kaza istasyonları 05 Ağustos 2024
Solu bırakın 29 Temmuz 2024
Şarj kuyrukları 01 Temmuz 2024
Bugatti yine çılgın 24 Haziran 2024
Bayram trafiği 20 Haziran 2024