Kayseri rotayı bir üst lige çevirdi

Mahmut SABAH
Mahmut SABAH KAYSERİ'den [email protected]

Büyükşehir Belediyesi, 'Geleceğin Kayserisi'ni dizayn için sıradışı bir uygulama başlattı. Halk temsilcileri “Yuvarlak Masa Toplantıları”nda bir araya getiriliyor; görüşleri alınıyor, önerileri dinliyor ve de, kentin kalkınmasına odaklı projelerin yol haritası belirlenmeye çalışılıyor.  

Belediye Başkanı Mustafa Çelik 'katılımcı yönetim' anlayışını benimsemiş bir yönetici. Sözü edilen toplantıların üçüncüsünü geçenlerde iş dünyasının önde gelenleri ile yaptı. Katılımcılara içerik hakkında bilgi verirken, “ Geleceği planlamada bir yol haritamız olsun istedik; görüşlerini almak için değişik halk kesimlerden gruplar oluşturduk. Amacımız, 'İleride nasıl bir Kayseri görmek istersiniz?' Ya da, 'Kayseri'yi bir üst liğe çıkarmak için neler yapmak lazım?' gibi soruların yanıtını almak ve tabii cevaplara göre de, önümüzdeki yılların kısa, orta ve uzun vadeli çalışma takvimini belirlemek... Kısaca belirtmemiz gerekirse; hem rutin belediye hizmetlerinin gereğini yerine getiriyor, hem de Kayseri için gelecekte nelerin yapılması gerektiğine dair plan ve projeler geliştirmeye çalışıyoruz.Yani, Kayseri'nin geleceğini planlıyoruz. Bu konuda görüş ve önerilerinize ihtiyacımız var.” dedi kısaca...

Çelik, elektronik mühendisi. Bilimsel bakış ve teknolojik yaklaşımı her platformda ön plana çıkaran bir yönetici. Özel sektöre ait bir fabrikada teknik müdür olarak başlamış iş hayatına. Sonra bilişim, enerji, endüstriyel gazlar, madencilik ve turizm sektörlerinde şirketler kurup yönetmiş kardeşiyle ortaklaşa. Kısacası Mustafa Çelik, bilişim ve enerji sektöründen gelen bir siyasetçi. 

Çelik'in önceliği, kentte yaşayan insanların mutlu olması. Ona göre Kayseri insanı ile ön plana çıkan bir kent. “Biz, yeğane avantajı insan unsuru olan bir şehri yönetmeye çalışıyoruz.” diyor ve ekliyor; “ Önceliğimiz; bu şehirde yaşayan insanların daha mutlu ve huzurlu olması. O nedenle insanla ilgili projeler bizim için çok önemli. Yakında beş ayrı sosyal projemiz hayata geçiriliyor. Bu projeler birtakım  zorlukları ortadan kaldırarak insan hayatını kolaylaştırmayı ve gülümseyen insanların sayısını artırmayı hedefleyen projeler. Bunları, halkın katılımıyla olgunlaşacak projeler izleyecek” diyor. Kısacası Çelik, kent insanını yönetimin içine çekerek; idealist bir yaklaşımla hem halka ' şehirli olma' bilincini aşılamaya, hem de ideal bir hedefi gerçekleştirmeye çalışıyor. Dilerim başarılı olur.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Patateste sorun bitmiyor 23 Nisan 2018