Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor
Türkiye son dönemin en önemli ekonomik kriziyle karşı karşıya. Bir yandan şirketler, bankalarla masaya oturarak borçlarında yapılandırma isterken, kepenk indirenlerin, konkordato ilan edenlerin sayısı da gün geçtikçe hızla artıyor. Bu şirketlerin büyük kısmı ya asırlık markalara sahip ya da Türk ekonomisine yön verecek kadar büyüklüğe...
Bu haberlerin gölgesinde yabancılarla işbirliği yapan, görüşmelere başlayan, hisse satan firmalar da var. Onlardan biri de Türkiye’nin en önemli döner firmalarından Bereket. Edindiğim bilgilere göre Bereket Döner’e ilgi ise Körfez Bölgesi’nden. Son dönemlerde Türk ekonomisinin sıkça adını duyduğu Katar’dan önemli bir yatırımcı grubu, Bereket Döner’den hisse almak istiyor.
30 yılda 125 şube
1988 yılında İstanbul Beyoğlu’nda, küçük bir döner işletmesi olarak kurulan, kısa zamanda hızla yayılan Bereket Döner hakkında kısa bir bilgi vermek gerek. 1998 yılında İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye’nin ilk hazır döner üretim tesisini kuran Bereket, ardından Türkiye’nin en büyük döner üreticisi olarak İstanbul Hadımköy’de 12 bin 500 metrekarelik kapalı alandaki tesisini açtı. Tokat’ın Niksar ilçesinde süt ve süt Ürünleri fabrikası ile besi çiftliğini üretime başlatan şirketin, 125’ten fazla şubesi var. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin en büyük ikinci 500 sanayi şirketleri sıralamasında bir önceki yıla göre 82 sıra birden atlayan ve 331’inci olan Bereket Döner, 205 milyon liralık ciroya sahip. Toplam 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan firma, dün de 2019 yılı hedeflerini açıkladı.
5 ülkeye restoran açacak
2023’e kadar 5 farklı ülkede yeni restoran açmaya hazırlanan Bereket’in hedefindeki ülkeler ise Katar, Suudi Arabistan, KKTC ve Makedonya. Toptan tarafta, halen 14 ülkeye ihracat yapan Bereket Döner bu sayıyı daha da artırmayı planlıyor. Bereket’in gelecek yıl en önemli hedefi ise holdingleşme...
Türkiye’de yaşanan bu zor günlerde şirketler küçülmeyi ana stratejisi olarak görürken, büyümek için adım atan firmalar da var. Bereket Döner onlardan birisi. Eğer görüşmeler olumlu tamamlanırsa yakın zamanda özellikle yurtdışında Bereket’in adını daha sık duyacağız.
İşadamı Karacan’a sahte imza davası
Türk iş dünyasının yakından tanıdığı Karacan Ailesi, şimdilerde önemli bir iddia ile çalkalanıyor. Karacan Grubu’nun sahiplerinden Ali Naci Karacan hakkında, ‘sahtecilik’ iddiası nedeniyle dava açıldı. Beykoz Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın dosyasında yer alan bilgilere göre ‘sahtecilik’ iddiası ile savcılığa başvuran isim bir dönem Klass Radyo Televizyon Yayınları AŞ’de yöneticilik yapan İbrahim Etem Kantarcıoğlu. Şirketteki görevinden, Maliye Bakanlığı’ndan gelen haciz yazıları sonrası istifa eden Kantarcıoğlu’na 2014 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yeni bir yazı ulaştı. Şirket ile bir ilgisinin olmadığını belirten Kantarcıoğlu, adına sahte imza atıldığını öğrendi. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Kantarcıoğlu, sorumluların yargılanmasını talep etti.
5 yıla kadar hapis istemi
Yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan şüphelilerden Cemal Polat savcılık ifadesinde, Kantarcıoğlu’nun yerine kimin imza attığını bilmediğini belirterek, şirketin gayrı resmi sahibi olan Ali Naci Karacan’ın bilgisi ve talimatı dahilinde işlemleri Zuhal Papila’nın geçekleştirdiğini ifade etti.
Beykoz Savcılığı, sahte olduğu iddia edilen imzalar ile ilgili bilirkişi incelemesi yaptırdı. Hazırlanan raporda imzaların Kantarcıoğlu’na ait olmadığı anlaşıldı. İddianameyi kabul eden Beykoz Asliye Ceza Mahkemesi, ilk duruşma için Aralık ayı başına gün verdi. Karacan hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.