İstanbul ortasında üreticileri mağdur eden elektirik kesintileri...

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan [email protected]

İstanbul Beylikdüzü, Esenyurt semtlerindeki yaklaşık 3 bin kadar üretici firma, zamanı belli olmayan, süreklilik taşıyan elektrik kesintilerinden ve karşılarında dertlerini anlatacak muhatap bulamamaktan şikayetçiler. 

Arkadaşımız Sercan Akıncı’ya bilgi veren bölge işyeri yöneticileri jeneratörle üretim yaptıklarında üretimlerinin üç kat pahalıya mal olduğunu belirterek, “Elektrik kesintileri nedeniyle işyerlerine gitmekten korktuklarını” söylüyorlar. İşyerlerinde kapasite kullanımının iki günde bir meydana gelen 3-4 saatlik kesintiler nedeniyle 4’te bire indiğini, elektronik aletlerinin arızalanması nedeniyle müşterilerine verdikleri sipariş sözlerini zamanında yerine getiremediklerini, siparişleri aksattıklarını belirtiyorlar. 

Bu konuda Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi BEDAŞ’tan şikayetçi olduklarını belirterek, "İyi niyetli olsalar da kadro yetersizliği içerisinde olduğuna inandıklarını" söylüyorlar. Haberde yer alan bilgiye göre, “trafoyu tamire gelenlerin, trafoyu patlattığını" iddia ediyorlar. 

Mora ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, yaşadıkları elektrik kesintilerine “inanılmaz rezalet” olarak niteliyor. Öztürk, yılbaşından bu yana kesintilerin daha da arttığını üretimlerinin durma noktasına geldiğini belirterek, “Hangi saatte kesilecek. Muhatap kim bunları da bilmiyoruz. Personelimiz ve müşterilerimizle elektrik kesintileri nedeniyle problemler yaşıyoruz. BEDAŞ’tan sorunun çözümünü sorduğumuzda ‘jeneratör kullanın’ önerisiyle karşılaşıyoruz. 2023 hedefl eri olan Türkiye’nin en önemli kenti İstanbul’da üretim yapamaz haldeyiz. Elektronik cihaz arızası nedeniyle ayda 120- 130 bin lira harcama yapmak zorunda kaldık. Bu gidişle şartel indirmek, iş bırakmak zorunda kalacağız” diye içerisinde bulundukları, şikayetçi oldukları durumu dile getiriyor. 

Durumdan şikayetlerini haber içerisinde İSİDEF İstanbul Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet Sandal, Esenyurt Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Fevzi Torolsan da benzer şekilde dile getiriyor. 

İşadamı Abdullah Teber, bölgelerinde sürekli inşaat yapılırken, sorunlarını çözecek muhatap bulamadıklarını belirterek, “Sorunumuzun çözümü için TBMM’ye de gittik. Bizimle bölge milletvekili olmamasına karşın sadece Faruk Özak ilgilendi. Elektrik kesintileri cihazlarımızı bozuyor. Siparişlerini yetiştiremediğimiz firmalar sürekli olarak kızgınlıklarını dile getiriyor. Artık bu sorunları yaşarken elektriğin pahalı olduğunu bile unuttuk” açıklamasını yapıyor. 

Kapasite kullanımlarının artmasıyla daha çok elektrik enerjisine ihtiyaç olacak ülkemizde, İstanbul’da yaşanan bu soruna, üreticiler muhatap bulamıyorlarsa, sorunun bütün üretim merkezlerinde önümüzdeki dönemde artarak gündeme gelebileceğini söylemek yanlış olmaz. Kamunun dağıtım hakkını devrettiği bölgelerde, altyapı eksikliği olmasının yarattığı bu sonuç, ele alınıp kısa sürede bölge bölge yeni yatırımlarla halledilmelidir. Aksi halde amaçlanan sanayi yatırımları da beklenen üretimlerde gerçekleşemez.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar