İşimize gücümüze bakma zamanıdır

Tevfik GÜNGÖR
Tevfik GÜNGÖR OLAYLARIN İÇİNDEN gungoruras@superonline.com

Seçim sonuçları vatana, millete hayırlı olsun. Bu yılın büyük bölümü iki seçim nedeniyle söylem bolluğu ile geçti. Tabii ki seçim önemli, ama yatırım, üretim olmadan ülkenin ayakta kalması imkansız. 

Halkın oylarıyla nasıl bir yönetim istediğini ortaya koydu. 

Bugünden itibaren artık seçim tartışmalarını unutarak, sen ben tartışmalarını unutarak işimize bakmamız gerekiyor 

İhtiyacımız birliktir, dirliktir, bütünlüktür. Sulhtur, huzurdur. Can ve mal güvenliği içinde insanların iş güç sahibi olmalarıdır. Yatırımın ve üretimin ve de istihdamın artmasıdır. Ekonominin büyümesi, refahın yükselmesidir. 

Yeni oluşacak hükümette icracı bakanlıklara, Ekonomi Bakanlığı’na, Dışişleri Bakanlığı’na, İçişleri Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’na ve Milli Eğitim Bakanlığı’na kimlerin getirileceği önemlidir. 

Seçim öncesi partiler, sosyal alanda, ekonomide ülkenin önünü açacak yeni yapılanmalardan söz ettiler. Neler olduğu tam olarak açıklanmayan yapısal reformları gerçekleştireceklerini belirttiler. 
Seçmen, bu anlatımlara ve vaadlere inanarak, güvenerek oyunu kullandı. 

Yeni hükümetin gündeminin başında her halde Kürt sorununun çözümü ve IŞİD ile mücadele ilk sırada yer alacak.

Ekonomide 7 Haziran seçimleri öncesi başlayan durgunluk, artarak devam ediyor. Tekrarlanan seçimlerle, ülkenin bundan sonraki yönetim düzeni açıklığa kavuştu. İnsanların önlerini görmeleri ile ertelenen kararların uygulamaya konulması sonucu ekonomide bir canlanma beklenmelidir. 

Seçim öncesi değişik kesimlere verilmiş sözler var: Emekliler ikramiye bekliyor. Asgari ücretliler ücrete zam bekliyor. Üniversite öğrencileri burs ve aylık ödeme bekliyor. İşsizler iş bekliyor. 

Seçim sonuçlarını, içerideki ve dışarıdaki iş çevrelerinin değerlemesini, bu hafta dolar fiyatında, faiz oranında ve borsada izleyeceğiz. Seçim sonu yeni kurulacak hükümetin dış politikada soğuyan veya bozulan ilişkileri düzeltmeye önem vermesi beklenir. G 20 toplantıları Batı dünyası ile ilişkileri düzeltme kapısını açabilir. 

Arap ülkeleriyle ilişkileri düzeltmek, Mısır, Suriye, Irak ve İran politikalarının gözden geçirilmesini zorunlu kılmaktadır. 

İsrail ile ilişkileri normalleştirmek başlı başına önem taşıyan bir konudur. 

Bütün bunlar, ülkenin tamamını, bu ülkede yaşayanların tamamını ilgilendiriyor. 

Yeni hükümetin programı ve bu programa dayalı olarak uygulamadaki öncelikleri çok önem taşıyacak. 
Ekonomide yavaşlayan çarkı hızlandırmak kolay değil. Ama bu bir zorunluluk. Halkın bekleyişlerinin gerçekleşebilmesi de ekonomi çarkının hızla dönmesine bağlı. 

Seçim sonuçları vatana ve millete iyilikler getirsin

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018
Vizyon sahibi olmak 30 Temmuz 2018