İşçi İşveren örgütlerinden çağrı: Teröre karşı somut adım

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Toplumun  çok geniş bir kesimini temsil eden  işçi, işveren, memur, esnaf ve tarım kesiminin sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi yayınladıkları ortak deklerasyonda “Teröre karşı somut adım” istediler. “Vatandaşının can güvenliğini sağlamak çağdaş devletlerin temel görevidir” vurgusunu yaptılar.

Deklerasyonu ülkenin üreten ve çalışan kesimi adına yaptıklarını vurgularlarken, terörün her türlüsünü kınadıklarını belirterek, “Terörün dili, dini,rengi, ırkı ve hiçbir maazereti olmaz. Terör, terördür” deniliyor. Teröristlerin her türlü saldırılarının hedefinin ülkemiz ve 78 milyonun kardeşliği olduğu sonucuna varılıyor.

Bu  değerlendirme sonrası beklentilerini ortaya koyarlarken, terör girişimlerini boşa çıkarmak hepimizin görevidir denilerek, “Artık bulunduğumuz noktadan nasıl çıkacağımıza ilişkin somut adımlara odaklanmamız gerekmektedir” önerisi yapılıyor.

Bu deklerasyona bağlı olarak , bundan sonra beklememiz gereken gelişmelerden biri, Hükümet’in ve Güvenlik Güçlerinin bu grupta yer alan örgüt temsilcileriyle diyalog içersine girmeleri olmalıdır. Böylece teröre karşı, toplum bu örgütler aracılığıyla çok yönlü uyarılabilir. Kitlesel caydırıcı bir platform oluşturulmasında büyük toplulukların bir araya gelmesi fırsatı yaratılabilir. İspanya deneyi, bilgilendirilip  uyarılan kitlelerin önemini  ve büyük kitle gösterilerinin terör karşısında ne denli caydırıcı olduğunu ve bundan olumlu sonuç alındığını ortaya koydu.

Bu açıdan milyonlarca üyesi olan bu işçi, işveren, memur, esnaf ve tarım kesimi sivil toplum kuruluşlarının töröre karşı ortak deklerasyonu önemli bir başlangıç adımı olarak görülüp, onların kitlesel gücünden yeni eylem biçimleriyle yararlanılmaya devam edilmelidir.
 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar