İnegöl'e kalıpçılar Vadisi ve yeni fuar alanı

Ömer Faruk ÇİFTÇİ
Ömer Faruk ÇİFTÇİ BURSA'dan [email protected]

 

İlçelerdeki havayı koklamak amacıyla zaman zaman ziyaretlerde bulunuyor, sanayicilerle sohbetler ediyoruz. Bu ziyaretlerin çok faydalı olduğunu da hemen belirtmeliyim. Geçtiğimiz günlerde bu kez İnegöl'e düştü yolumuz. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Genç İşadamları Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar ve TüvRheinland yetkilisi Raif Baklacıoğlu ile fikir alışverişinde bulunduk. Bu ziyarette İnegöl'ün mobilyadan başka sektörlerde de var olması gerekliliğinin dillendirilmesi dikkatimi çekti. İlçenin önde gelenleri sektör çeşitliliğinin gerekliliğine işaret ettiler. Yeni yatırımlar için özellikle ihtisas OSB'nin cazibesini dile getirdiler. Kısa adı UKUB olan Uluslararası Kalıp Üreticileri Birliği kurmayı planladığı 'Kalıpçılar Vadisi' projesi için İnegöl ihtisas OSB'den yer talebinde bulunmuş. Projeye göre 2 ila 4 bin metrekare arasında değişen büyüklüklerde 200 civarında işyeri yapılacak. Ayrıca Kalıpçılık Meslek Lisesi ve sosyal donatı alanları inşa edilecek. UKUB bu proje için bin dönümlük bir arazi istiyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş projeye sıcak bakıyor ve Kalıpçılar Vadisi'nin İnegöl'e gelmesinin ilçenin gelişimine büyük katkı sağlayacağını düşünüyor. İlçede dillendirilen sektör çeşitliliği için de iyi bir fırsat olduğuna vurgu yapan Aktaş, Kalıpçılar Vadisi'nde yetişecek olanların İnegöl'ün kalifiye eleman sorununu gidereceğini, aynı zamanda farklı sektörlerin ilçede hayat bulmasına yardımcı olacağını dile getiriyor.
Başkan Aktaş'ın UKUB projesine ilgisi ilçe adına sevindirici. Zira kalıp deyip geçmemek lazım. Görümüzün gördüğü, elimize aldığımız her nesnenin bir kalıptan çıktığını düşünürsek ne kadar geniş bir alana hitap ettiğini kavrayabiliriz.

İnegöl'de her yıl 2 mobilya fuarı düzenleniyor. İlgi o kadar çok ki mevcut fuar alanı yetersiz kalıyor ve firmalar belirli sıra ile fuarlara katılabiliyor. Bu sorunu gidermek amacıyla Başkan Aktaş geçtiğimiz yıl yeni fuar alanı yapılacağını bildirmişti. Başkanın bu konudaki çalışmaları sürerken Mısırlı fuar şirketlerinden Pryramid firması bir teklifte bulunmuş. Firma yap işlet devret ya da arsa satışı yöntemi ile ikinci OSB'ye 150 dönüm arazi üzerine bir fuar alanı inşa etmek istiyor. Projede tabi ki sadece fuar alanı yok. Hemen yanı başında lüks bir otel ve sosyal donatı alanları var. Projenin maliyeti 30 milyon TL. Firma anlaşma sağlanması halinde 6 ay içinde fuar merkezini inşa edeceği taahhüdünde de bulunmuş. Başkan Aktaş İnegöllünün cebinden tek kuruş çıkmadan gerçekleşecek proje için umutlu. Başkan, 30 milyon TL'lik maliyetin altından ne belediyenin ne de mobilyacı esnafının kalkamayacağını belirterek, firma ile görüşmelerin devam ettiğini anlaşma sağlamayı umut ettiklerini vurguluyor.

İnegöl Genç İşadamları Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar ve TüvRheinland yetkilisi Faik Bey ile yaptığımız sohbetlerin ayrıntılarını da önümüzdeki yazılarda paylaşmak dileğiyleÖ

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar