İnadına yatırım, inadına üretim!..
Sarıtaş Paslanmaz Çelik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Sarıtaş’ın davetiyle Gebze OSB’de konuşlandırılan fabrika alanında yeni tesisin temel atma törenine katıldım.
Tören öncesi Ercüment Bey, iş yaşamına, paslanmaz çelik sektörüne ve Sarıtaş A Ş’ye ve yeni proje ye ilişkin bilgiler verdi. Ercüment Bey Almanya’da işletme alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi gördükten sonra Türkiye’ye dönüp babasının yanında işe başlamış. Paslanmaz alanında farklı bir bakış açısıyla babasının da onayına alarak Avrupa’da bile örneği olmayan “Saç İşleme Merkezi” konsepti uygulamasını başatmış.
Babasının ölümünden sonra, ABD’de işletme ve maliye eğitimi gören kardeşi Selçuk Bey ve yine ABD’de işletme eğitimi gören kızı ile birlikte şirketlerini yönetiyorlar. Ercüment Bey’in verdiği bilgiler ise özetle şunlar; “15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini lanetlerken demokrasi koruma adına canlarını feda eden şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor milletimize geçmiş olsun diyorum.
Ülkemiz hain saldırıyı ekonomik alanda ancak yatırımlarla aşacaktır ve çok kısa sürede toparlanacaktır.
“İnadına yatırım, inadına üretim” şiarımızla destek oluyoruz...
2017 yılı içinde inşaatını planladığımız projemizin temelini bugün atarak, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyib Erdoğan ve Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım’ın sanayicilere, “yeni yatırımlar yapın” çağrısına Biz de geleneksel, “İnadına yatırım, İnadına üretim” şiarımızla destek oluyoruz.
50 yıldır Ülkemize ve milletimize faydalı olma anlayışımız ve sorumluluğumuz, bu hain darbe girişiminden sonra daha da arttığı inancındayız...
Cumhuriyetimize, demokrasiye devletimize, inancımız tamdır.
Babamız Hüseyin Sarıtaş tarafından 1957 yılında kurulan firmamız, ilk yıllarında her türlü metal hurda ticareti ile uğraşmış, daha sonraları karbon çeliği ve galvanizli çelik ticareti ile çalışmalarına devam etmiştir.
1980 yılından sonra paslanmaz çeliğin öneminin ve tüketiminin artmasına paralel olarak firma, sadece paslanmaz çelik mamul konusuna ağırlık vermiştir.
Babamız bizler için sadece kurucumuz değil; geçmişten günümüze “en iyi olmak” ilkesiyle hayatımıza yön veren kişi olmuştur. Paslanmaz Çelik’e olan aşkını bize de aşıladı.
Haklıydı; insanlığın en önemli metalini onun sayesinde keşfetmiştik. Kuruluşumuz Perşembe Pazarı’ndaydı ama asıl maceramız Dudullu’da başlamıştı.
1998 yılında Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 20 bin m2’lik alanda Türkiye’nin modern anlamda ilk paslanmaz çelik servis merkezini kurduk.
Kısa sürede Paslanmaz Çelik sektörünün lideri olmamızda “En iyi hizmet” ilkemiz önemli rol oynamıştı.
Gelişen piyasa koşulları ve değişen ihtiyaçları karşılamak amacıyla 2012 yılında Gebze tesisini yani içinde bulunduğumuz bu tesisi inşa ederek, Gebze’nin dünyaya açılan “Sarı Çatısı” haline gelmiştir.
Ülkemizde üretimi olmayan paslanmaz çeliği dünya devi üreticilerden yarı mamul olarak temin ederek, 160 bin metre karelik kapalı alanda kurulan tesisimizde son teknolojik üretim hatlarımızda müşteri taleplerine uygun; boy kesme, dilme, rulodan ruloya ve plakadan plakaya taşlama/fırçalama hatları yanında ve 0.40 mm. den 100 mm. kalınlığa ulaşan geniş stoku ile her sektöre, her ebatta ve her kalitede yassı paslanmaz çelik sunmaktayız.
Tesisimiz oluşturduğumuz bu konsept ile Avrupa’da birinci sıraya yükselerek dünya klasmanında da en büyükler arasındaki yerini almıştır..
Yatırıma verdiğimiz önem bir aile geleneği olarak sürüp gelmiştir.
Deneyim ve bilgilerimiz onunla beslenmiştir.
Yoksa Paslanmaz Çelikte “Dünyanın Önemli Merkezlerinden Biri” olabilir miydik.
Kuşkusuz hayır.
Yüksek teknolojisi, geniş ürün yelpazesi ve Avrupa’nın en büyük makine parkı ile Sarıtaş paslanmaz çelikte bir dünya şirketi olarak kabul görmektedir..
Öncelikle Türkiye’deki ihtiyacı karşılayıp, fazlasını ihraç ediyoruz.
2015 yılında 35 ülkeye yaklaşık 60 milyon dolar tutarında ihracat yaptık. Sarıtaş Paslanmaz, Türkiye’de hem de yurtdışında bilinen marka, yeni yatırımlarımızla da büyüyüp gelişiyoruz.
Yeni yatımımıza gelince; Türkiye’de üretimi olmayan paslanmaz çelikten, inovasyon ve Ar-Ge’ye dayalı katma değeri yüksek ürünler üretmeyi amaçlıyoruz.
12 bin beş yüz m2 kapalı alanda, Endüstri 4.0 uygulamalarının uygulanabilirliği olan yeni teknolojilerle üretim yapılacağı yeni yatırımımızın proje maliyeti 30 milyon dolar civarında olması öngörülüyor.
2017 yılı sonunda hizmete almayı planladığımız yeni yatırımımızda 60 kişi istihdam edeceğiz.”
Ercüment Bey’in anlattıkları özetle bunlar..
Darbe girişimi ardından” ekonomimize katkı ve iş dünyamıza moral verecek “ İnadına yatırım, İnadına üretim” sloganına örnek olacak yatırımlardan birinin temel atma törenine tanık olmaktan mutlu olurken, Sarıtaş ailesini yürekten kutluyorum.
Her yönüyle önemli bir projenin en geniş bir biçimde kamuoyuna duyurulması bağlamında, Sanayi Bakanı Faruk Özlü ya da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci davet edilseydi iyi olurdu..