Herkes vaat verdi BYD yaptı

Volkan DEMİRKUŞAK
Volkan DEMİRKUŞAK Emniyet Şeridi volkan.demirkusak@dunya.com

Son birkaç yıldır Türkiye’de satışa baş­layan pek çok markanın ilk söylemi; “yatırımı düşünüyoruz, hedefliyoruz.” Tabii vaat vermek kolay, hele ki Türki­ye’de vaatlerin karşılığının çok da sor­gulanmadığı bir ortamda.

Üstüne üstlük popülizm de her zaman bu topraklarda iş yapar. BYD’nin son yıllardaki en büyük otomotiv yatırımına imza attığı bugünler­de hafta içi de sayfalarımızı bolca detayla doldurduk.

Bu arada BYD Başkan Yardım­cısı Stella Li’nin Anadolu Ajansı’na yaptı­ğı açıklama da heyecanlı ve önemli hatta biraz bol vaatli. BYD Türkiye’ye gelme­den bizi anlamış gibi. Şimdi gelelim süre­ce, BYD üretime başlamadan ek vergiden kurtuldu, dolaysıyla fabrika olana, üretim başlayana kadar sattıkları da artı yazacak. Bu diğer Çinli markaların da iştahını ka­bartacaktır, yani olumlu bir hamle gibi gözüküyor ülke açısından. Sanayi Baka­nı’nın Renault Grubu Global CEO’su Luca de Meo ile buluşuyor olması da yeni yatı­rımlar mı olacak diye heyecanlandırmadı değil.

Tüm hafta yazdığım gibi bu operas­yonda emeği geçen herkesi otomotiv sek­törü adına kutlarım, ALJ Grubu adına da gerçekten çok çok önemli. Bu haftaki top­lantıda her zaman güler yüzlü olan ALJ CEO’su Ali Haydar Bozkurt’un neredeyse ağzı kulaklarındaydı, tüm ekibe de bu ne­şe yayılmıştı. Şimdi heyecanla gelişme­leri takip edeceğiz. Hoş geldin BYD, arka­daşlarını da ülkemize getir.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Şarj kuyrukları 01 Temmuz 2024
Bugatti yine çılgın 24 Haziran 2024
Bayram trafiği 20 Haziran 2024
Sahnede Togg vardı 10 Haziran 2024
Motorsporları Türkiye 03 Haziran 2024
Yüzde 5’e girmek 20 Mayıs 2024