Hayal etmek bir gereksinimse...

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK [email protected]

“Geleceğin inovasyonda olduğuna inanıyoruz. İnovasyon, hayal gücü yüksek nesiller geliştirecek. İş hayatında inovasyon eğitimlerinin temelinde hayal kurmak ve çocuk gibi düşünmek var” diyor pladis MENAT&CA Kurumsal İletişim Genel Müdürü Hande Gün Ertan.

Uçağımızın İstanbul semalarına ulaşmasına daha çok var. Ülker’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna geleneksel hale getirdiği, bu yıl Denizlili çocuklarla birlikte izlediğimiz “Çocuk Sinema Şenliği”nden dönüyoruz. Denizli, bu yılın filmi “Madagaskar Penguenleri”nin gösterildiği 59 şehirden birisi.

Hayal etmek… Yıllardır her fırsatta yazıyor, konuşuyorum hayal kurabilmenin yeni nesillerin su gibi, hava gibi gereksinimi olduğu üzerine. Çocukların ücretsiz ve eşit olarak yararlandıkları Şenlik de hayal güçlerinin gelişmesine destek olan önemli bir proje. Türkiye’nin dört bucağında bugüne dek ulaşılan 1 milyon 100 bin çocuk arasında hiç sinemaya gitmemiş olanlar da var, aynı filmi birkaç kez izlemeye çalışanlar da. Mutluluk pek bulaşmaz derler ya, karşımızdakiler çocuk olunca onların coşkuları, heyecanları çok çabuk geçiyor bizlere, bu nedenle uçakta pek bir keyifliyiz. 

Hande Gün Ertan anlatıyor...

“Ülker Çocuk Sinema Şenliği, holding çalışanları ve yöneticileri tarafından da heyecanla sahipleniyor. Üst düzey yöneticilerimizden Gönüllülük Kulübü’ne her düzeyde çalışanımız bu projeye dahil oluyor. Şenlik, Yıldız Holding çalışanlarının da içinde bulunduğu 500 kişiyi aşkın bir ekip tarafından hayata geçirildi” diye devam ediyor Hande Hanım. Ben de çocuklar için yapılan projelerde gönüllü çok çalıştığımdan, bu duyguyu çok iyi anlıyorum. Yalnızca bu sene için 158 sinema salonunda 100 bin çocuğa ulaşan bir etkinliği organize etmek, kolay değil.

“Diğer projelerinize de kısaca değinelim mi?” diye sorarak uçak sohbetimizi mini bir söyleşiye çevirmeye teşebbüs ediyorum, Hande Hanım yanıtlıyor:

“Biz, her insanın, hangi ülkede yaşarsa yaşasın, güzel bir çocukluk geçirme hakkına sahip olduğuna inanıyoruz… Kurucu ve Onursal Başkanımız Sabri Ülker’in bu sözü, bizim için her alanda yol gösterici ve ilham kaynağı oldu. Böylece tüm sosyal sorumluluk projelerimiz, ‘çocuk ve mutluluk’ ana fikri üzerine kuruldu.

Spor, sanat-sinema ve dengeli beslenme eğitimi olmak üzere üç başlık altında topladığımız projeler sayesinde çocukların fiziksel, sosyal, kültürel ve zihinsel gelişimine yatırım yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizi geliştirirken ülkenin her yerine ulaşmaya ve projelerimizden çocukların eşit olarak yararlanmasına dikkat ediyoruz. Çocukların hayatına değer katmayı hedeflediğimiz bu projeler ile 2 milyon 300 bin çocuğa ulaştık. 9 yılda bu projeler için toplam 42 milyon 200 bin liralık kaynak ayırdık.”

Bir de sempozyum...

Dengeli beslenme eğitimi kavramı üzerinde durmak istiyorum. Dışarıda güneş, hamarat bir şekilde gökyüzünü akşama boyamayı sürdürüyor. Yıldız Holding’in atıştırmalık kategorisini tek çatı altında topladığı pladis MENAT&CA’da tüm iletişim stratejilerinin oluşturulması, uygulanması, kurumsal sosyal sorumluluk ve sponsorluk projelerinin yürütülmesinden sorumlu Hande Gün Ertan’dan çok önemli bir sempozyumu öğreniyorum bu vesile ile:

Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi ve Harvard T. H. Chan Kamu Sağlığı Fakültesi, 5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul’da “Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu” düzenliyormuş. 

Küresel anlamda önde gelen araştırmacılarla tanışma ve onları dinleme fırsatı sunacak olan sempozyumda yenilikçi çalışmalar konuşulacakmış. Etkinlik, aynı zamanda, genç ve kariyerlerinde ilerlemeye başlamış biliminsanlarına deneyimli uzmanlarla etkileşim kurabilecekleri, yerel ve uluslararası akademisyenlerle ilişki ağları geliştirebilecekleri bir platform oluşturmayı hedefliyormuş.

Bir sarsıntı! Uçağın tekerlekleri yere değmiş! Evlere dönüş zamanı. Sohbetimize belki de sempozyumda devam edeceğiz, kimbilir?

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar