Han: Çin, Türkiye'yi Avrupa'ya köprü görüyor
Çin Halk Cumhuriyeti'nin dev tekstil kuruluşu temsilcisi Türkiye'ye büyük önem verdiklerini söyledi. El Matou kuruluşu Marketing Direktörü, Jun Han, kuruluşu ile Türkiye'nin tekstil alanında birbirini tamamlayacak özelliklere sahip olduğunu, bu avantajlarının en başta Avrupa pazarı olmak üzere dünya pazarlarında değerlendirilmesi konusunda işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.
Jun Han, işbirliğinin sadece bununla kalmayabileceğini, kendilerinin Peru, Brezilya, Vietnam'da da yatırım ve ofisleri olduğunu, buralardaki olanaklardan Türk tekstilcilerini de yararlandırabileceklerine dikkat çekti.
Bütün bunların yanında ortak üretilecek ve geliştirilecek yeni moda ve desenlerle, Türk kumaşçı, konfeksiyoncu ile diğer üreticilerin de, Asya pazarlarında daha fazla söz sahibi olabileceklerini belirtti. Jun Han, işbirliğinin, Türkiye'yi Avrupa'ya köprü görevi yapması yanında, dev Japon pazarında da önemli fırsatlar sunabileceğine dikkat çekti.
Jun Han, milyonlarda metrekare alanda yayılı kuruluşunun, Türk üreticilerin ürünlerini Çin'de tanıtımı ve pazar bulması konusunda da Türklere açık olduğunu söyledi.
Şanghay'a trenle 1 saat 30 dakikada varılan dev tekstil kuruluşunda 30 binden fazla çalışan arasında çok sayıda modacı, desenci, uzman da yer alıyor.
Afrika pazarında, başta Somali olmak üzere, her nokta ve ülkede işbirliklerinin olduğuna dikkat çeken jun Han, kimi zor pazarlar hariç, burada da Türk-Çin işbirliğinin iki tarafa da büyük kazançlar sağlayabileceğini söyledi.
Çin halen, 400 milyona yakın gelir düzeyi oldukça yüksek bir tüketiciye sahip olarak, çok cazip bir pazar konumunda bulunuyor.
Batılı ülkeler, başta İngiltere ve Fransa olmak gibi İtalya dahil çok sayıda ülke lüks ve pahalı tekstil ürünleriyle, Çin pazarında at oynatıyor.
Jun Han, Türklerin bu dev pazarda söz sahibi olabilmek için, daha fazla zaman kaybetmemelerini belirterek, onları, ellerini çabuk tutmaya davet etti.