Girişim sermayesinde bir farklı oluşum..

Hilmi DEVELİ
Hilmi DEVELİ EKONOMİDE SATIR ARASI [email protected]

 

 

TTGV Genel Sekreteri Sayın Dr. Mete Çakmakçı'dan edindiğim bilgilerle, ülkemizde kurulu girişim sermayesi şirketleri arasında ilk kez bir vakıf tarafından kurulan belirlediği alanlar yönüyle deyim yerindeyse butik olarak tanımlayabileceğimiz bir girişim sermayesi fonu yönetici şirketinden bahsetmek istiyorum .

Teknoloji Yatırım AŞ, teknoloji alanındaki erken aşama projelerin ticarileştirilmesi ve mevcut şirketlerin büyütülmesi esnasındaki finansman ihtiyacının girişim sermayesi yöntemiyle karşılanması amacıyla 2007 yılında faaliyetlerine başlamıştır.
TTGV tarafından kurulan Teknoloji Yatırım AŞ ileride fon yapısına dönüşmesi perspektifi ile kurulduğu için fon gibi çalışmaktadır
Amacımız yatırımcımız TTGV'ye ve girişimcilere teknolojik temelli işlerde yüksek getiri sağlamak, vizyonumuz ise tüm yatırımcı ve girişimciler için güvenilir bir iş ortağı olmaktır.
Teknoloji Yatırım AŞ, başlangıç ve büyüme aşamasındaki teknoloji firmalarına yatırım yapan bağımsız bir girişim sermayesi fonu yöneticisidir.
Amacımız, yaratıcı, benzersiz fikirleri ve vizyonu olan yetenekli girişimcilere yatırım yapmaktır.
Teknoloji Yatırım AŞ özellikle ileri teknolojiler ve rasyonel iş modelleri aramaktadır.
Sermaye dışında, yönlendirme komitemiz ve yönetim kadromuzun bilgi, network ve deneyimleriyle girişimcilere stratejik destek sağlamakta ve endüstri profesyonelleri ile çalışma imkanı sunmaktadır.

Özetlersek, Teknoloji Yatırım AŞ, başlangıç ve büyüme aşamasındaki teknoloji firmalarına yatırım yapan bağımsız bir girişim sermayesi fonu yöneticisidir.
Mevcut olarak yönettiğimiz fonun (Teknoloji 2007) yatırım kriterleri doğrultusunda maksimum 750 bin ABD Doları'na kadar risk alabiliyoruz.
Tolere edebildiğimiz risk türleri öngörülebilir düzeyde, sınırlı teknoloji geliştirme, ürün geliştirme ve pazar riskleridir.
Yatırım yaptığımız ve aradığımız alanlar ise özellikle enformasyon ve iletişim teknolojisi, biyoteknoloji, sağlık, ileri malzemeler, diğer yüksek katma değerli pazar sektörleridir.
Yatırımlarımızı yaparken yatırım yapılacak teknolojij hizmet veya ürüne, girişimci ekibe, getiriye ve çıkış stratejisine dikkat ediyoruz.
Yatırımlarımızda 3-5 yıl arasında kalıp yatırım yaptığımız şirketin pazarını koruyabilen, öncü bir şirket olmasını istiyoruz.
 Yılda ortalama 150 civarında başvuru değerlendirip ortalama 1-2 yatırım yapıyoruz. Şu an portföyümüzde 5 şirket bulunuyor. Fondaki yatırım ve yönetim süreçleri iki uzman tarafından sürdürülmektedir.

Portföy şirketleri

Infotech:
Infotech konuma dayalı bilgi sistemleri kapsamında hizmetler vermektedir. Çeşitli teknolojik platformlarda araç takip sistemleri, kurumsal dağıtım yönetim sistemleri, konuma dayalı envanter sistemleri, konum bazlı analiz çözümleri, sayısal harita tedariği ve navigasyon tabanlı haritalar Infotech'in ürünleri arasındadır.
Firma, üretilen haritalar'ın özellikleri ve kapsama alanı anlamında yurtiçi pazarda lider durumdadır.
Infotech, dünya harita üreticisi lideri TeleAtlas'ın münhasır harita üreticisidir.

Logo BI
LOGO BI, ürettiği İş Zekası Platformu ve Standart Raporları aracılığıyla firmalara işlerini etkin ve verimli bir şekilde yönetmelerini sağlamaktadır.

UCA Medikal
UCA Medikal, argon plazma jeti yardımıyla doku kesmesi/buharlaştırması ve kanama durdurma (coagulation) işlemlerini aynı cihazda hasta vücuduna herhangi bir elektirik akımı uygulamadan ve daha az nekrotik alan bırakarak gerçekleştiren bir medikal cihazını tıp dünyasının hizmetine sunmak için çalışmalarını devam ettirmektedir.

Asset Medikal
Asset Medikal Tasarım,özellikle enfeksiyon kontrolü ve çalışan güvenliği alanında yoğunlaşarak, kullanıcılara yaratıcı, kaliteli ve uygun maliyetli ürünler sunmayı amaçlar. Tasarımından imalat aşamalarına kadar tamamı yerli ve patentli ürünleri standart ürün ihtiyaçlarını karşılarken, spesifik ihtiyaçlar için kurumlara özel ürünler de dizayn etmekte ve üretmektedir.

Mikrosens
Mikrosens patent aşaması devam eden çok düşük maliyetli kızılötesi detektör teknolojisine sahiptir. Mikrosens ilk ticari ürününü 2012 yılı sonunda müşterilerine sunmayı hedeflemektedir.
TTGV tarafından girişim sermayesi fonu yöneticiliğini yapmak amacıyla kurulan Teknoloji Yatırım AŞ; ülkemizde Enformasyon ve İletişim Teknolojisi, Yaşam Bilimleri (Biyoteknoloji ve Sağlık), İleri Mikroelektronik, İleri Malzeme (Polimerler, kompozit materyaller, yarı iletkenler, vs.), alanlarında verdiği desteklerle büyük ve başarılı global şirketlerin oluşmasına öncülük görevini üstlenmiş durumda...
Girişimcilerimize ve ülkemiz ekonomisine yapacağı katkıları ile bu oluşumu kazandıran TTGV yönetimine, girişimcilerimiz ve bu konulara gönül verenler adına teşekkür ediyorum.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar