Gastronomiden sanata ve antikaya yoğun bir hafta

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… 

Gastronomi dünyası, Sirha İstanbul’da buluşacak…

Sirha İstanbul, 4. yılında otelcilik ve yiyecek içecek dünyasından ziyaretçilerini bekliyor. Bünyesindeki etkinlikler, yarışmalar ve farklı sunumlarla sektörü her açıdan temsil etmeyi hedefleyen Sirha İstanbul, misafirlerini 24-26 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde ağırlayacak. Bu uluslararası etkinliğe katılan profesyoneller, Anadolu’dan Peru’ya uzanan bir gastronomi festivaline de tanık olacaklar.

Sirha İstanbul 2016’da gıda ve içecek ürünlerinden, mutfak ekipmanlarına, pasta ve fırıncılık ürün ve ekipmanlarından, mobilya, sofra üstü takımları, tekstil, hijyen ve teknoloji alanındaki yenilikleri kapsayan geniş bir yelpazede 450 katılımcı ve marka hedefleniyor.

Sirha İstanbul’da her sene olduğu gibi bu yıl da otel, restoran sahiplerinden yöneticilerine, pasta şefleri, F&B müdürleri, satın alma müdürleri, barmen ve baristalara kadar 13 binden fazla sektör profesyonelinin bir araya gelmesi amaçlanıyor.

Koleksiyoner ehlikeyfler için: Aksungur, yeni heykelleriyle Elgiz Müzesi’nde

Heykeltıraş ve akademisyen kimliğiyle çağdaş Türk heykel sanatının gelişimine önemli katkıları olan duayen sanatçı Rahmi Aksungur’un daha önce sergilenmemiş iki işi ve Elgiz Koleksiyonu, Yıldız Holding, Mustafa Balcı, Çağla Cabaoğlu, Haydar Halit Cenkeri, Kemal Servi ile Cengiz Akıncı Koleksiyonları’ndan gelen 14 yapıtı bugünden itibaren Elgiz Müzesi’nde sergilenmeye başlıyor.
Küratörlüğünü Haşim Nur Gürel’in yaptığı sergi, 4 Şubat tarihine kadar gezilebilecek...

Bitki çayları sağlık trendi mi oldu?

İçimizi ısıtan şifa kaynakları bitki çaylarını Dünya Gazetesi’nin haftasonu eki Ekstra’da konuşmaya başlamıştık… Çünkü, havaların soğumasıyla birlikte, bitki ve meyve çayları tüketiminde de artış yaşanıyor, trend yükseliyor. Konuya, Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Başkanı Metin Yurdagül ve diyetisyen Banu Topalakçı Salman’ın değerlendirmeleriyle devam ediyoruz.
Tüketicilerin bu dönemde, mevsimin olumsuz etkilerinden korunmak amacıyla bitki ve meyve çaylarına yöneldiğini belirten Yurdagül, açıkta satılan ürünlerle ilgili önemli bir uyarıda bulunuyor.

Yurdagül, “Açıkta satılan bitkilerin kontrollü bir üretim standardı yoktur. Oysa çay formatına getirilen bitkilerin sağlıklı özelliklerinden faydalanabilmek için üretim ve ambalaj koşullarının kalite güvence sistemlerine uygun olması gereklidir. Ürünlerin Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak analizlerden geçmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle MÜMSAD olarak, el değmeden hijyenik koşullarda üretimi ve ambalajlaması yapılan, güvenilir firmaların poşetli bitki ve meyve çaylarını tavsiye ediyoruz” diyor.

Diyetisyen Salman ise bitki çaylarının bağışıklık sistemini kışa hazırladığını vurguluyor. 

Üsküdar Antika Fuarı ziyaretçilerini bekliyor

Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde Üsküdar Antikacılar Çarşısı tarafından organize edilen ve sadece antika eserlerin sergilendiği Üsküdar Antika Fuarı, 6 Kasım’a kadar Üsküdar sahilinde kurulan çadırlarda gezilebiliyor.

Hatay mutfağı Ankara’da…

Binlerce yıllık tarihi ile sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Hatay, yüzlerce çeşit yemeği ve yöresel ürünleri ile 2 – 6 Kasım tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ne konuk oluyor. Beş gün boyunca devam edecek olan etkinlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’a gitmek isteyenlere özel bir tanıtım da gerçekleştirecek

d.ream Akademi, Meksika mutfağı ile tanışmaya çağırıyor!

Farklı içeriklere sahip eğitimler veren d.ream Akademi; Kasım ayı boyunca özel lezzetler pişirmek isteyen amatörleri ağırlamaya devam ediyor. Acı soslar ve acı biberlerle öne çıkan Meksika mutfağından seçme lezzetler, 3 Kasım Perşembe günü gerçekleşecek olan “Bi’ Dünya Lezzet” isimli mutfak atölyesinde hazırlanacak.

Diwali Bayramı, bugün Dubb Indian Bosphorus’ta

Hindistan’ın iyiliğin kötülüğü, ışığın karanlığı yendiği gün olduğuna inanılan Diwali Bayramı; ay ve güneşe göre hesaplanmış yeni yıl başlangıcı yani yılbaşı. Beş gün süren bu bayram, Hilton Oteli’nin 9. Katındaki Dubb Indian Bosphorus’ta Hint lezzetleri ile kutlanıyor…

Ehlikeyfin mutfak dostları

Breville narenciye sıkacağı patentli özel başlığı ve yüzgeci sayesinde bütün kabuklu meyveleri ister posalı ister posasız meyve suyuna dönüştürüyor; Yumurta çırpmaktan en sert yiyecekleri doğramaya, sos karıştırmaktan baharat çeşnileri hazırlamaya kadar her alanda kullanılabilen Philips Viva el blenderi, çorba hazırlarken de kolaylık sağlıyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar