Fotoğrafçılık… Teknoloji… Ekoloji…

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… Ayrıntılar mı? İnternette www. dunya.com adresinde “anasayfa”daki “ehlikeyf” sekmesinde.

✔ 10 adımda kar manzarası çekmenin ipuçları!

Tüm Türkiye’yi etkileyen yoğun kar yağışıyla birlikte özellikle sosyal medyada kar fotoğrafları sağanağı yaşanıyor… Fotoğrafl a ilgili olsun olmasın herkes kendini sokaklara atıyor, harika kar görüntüleri yakalamaya çalışıyor. Özellikle İstanbul’da sadece yılda birkaç kez kar manzarası çekme olanağı bulan fotoğrafseverler geçtiğimiz hafta içinde bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştılar. Canon Ürün Uzmanı Mert Gündoğdu, kendi çekimlerinden örneklerle buğulanmayı önlemeden beyaz ayarına, derinlikten pili verimli kullanmaya 10 adımda kar fotoğrafı çekmenin ipuçlarını anlattı…

✔ Bu kez gıda sürdürülebilirliği için deklanşöre basılacak

Dünyada gıda ve beslenmeye ilişkin sorunları analiz etmek amacıyla kurulan BCFN, Thomson Reuters Vakfı ile küresel gıda sisteminin üç ikilemi olan “Açlık ve Obezite”, “Gıda ve Yakıt”, “İsraf ve Açlıktan Ölüm” konularına ışık tutmak ve bunları ele almanın yollarını bulmak için “Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödüllerini” başlattı. Basın, video ve fotoğrafçılık olmak üzere üç ana kategoride düzenlenecek olan “Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri”nde her kategoride bir yayınlanmış ve bir yayınlanmamış başvuru ödüllendirilecek.

Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri’nde yayınlanan çalışmalarıyla kazananlar 10 bin Euro ile ödüllendirilirken, yayınlanmamış çalışmalarıyla kazananlar ise Thomson Reuters Vakfının gıda sürdürülebilirliği konulu medya eğitim kursuna ücretsiz olarak katılma hakkına sahip olacak.

✔ Rahmi M. Koç Müzesi’ni Google Street View’le de gezin

Kapılarını açtığı 1994 yılından bugüne Rahmi M. Koç Müzesi, İstanbul’da kültürü ve endüstri tarihini bir arada sunabilen en önemli adreslerden biri olma özelliğini sürdürmeye devam ediyor. Nostaljik tren turu, denizaltı gezisi, atlıkarınca ve oyun parkı, uçaklar, klasik otomobiller ve çok daha fazlası Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçileri bekliyor. 14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonlarıyla geçmişten günümüze endüstri, ulaşım ve iletişim tarihine ışık tutan Rahmi M. Koç Müzesi’nde hem çocuklar hem de büyükler tarihin evrimini gözlemleme şansı buluyor. Bundan böyle müzede sergilenen objeleri görmek ve koridorlarında dolaşmak için internete bağlanmak yeterli olacak. Müze, Google Street View özelliğiyle sanal ortamda da gezilmeye başladı.

✔ Radisson Blu’dan ekolojik kahvaltı hizmeti

Sayısız ürünün ye aldığı açık büfe konseptinden farklılaşmayı ve lezzetten ödün vermeden daha az su tüketimi sağlamayı amaçlayan Radisson Blu’nun ekolojik kahvaltı hizmeti “süper breakfast”, aynı zamanda doğal kaynakların korunmasına da katkıda bulunmayı hedefliyor. Üretim ve sunum aşamasında en çok su tüketimine sebep olan yumurta ve sütlü ürünlerin ziyanını önleyerek otellerin su ve karbon ayak izini yüzde 20 oranında azaltan “super breakfast, nicelik yerine niteliğe odaklanan büfesiyle yüzde 27 daha az su tüketimini öngörüyor.

✔ Tay mutfağı lezzetleri İstanbul Marriott Hotel Şişli’de

İstanbul Marriott Hotel Şişli, misafirlerini her ay dünyanın farklı mutfaklarıyla buluşturacak. Tay mutfağı ile başlayan etkinlikler, önümüzdeki aylarda İspanyol, Çin, Fransız, Türk, Meksika, Ortadoğu, Japon, Hint, İtalyan ve Alman mutfakları ile devam edecek.

Bangkok’tan gelen şef Jasvir Sanghera ve ekibi 25 Ocak’a kadar lezzet meraklılarını Tay mutfağından örneklerle tanıştırıyorlar. Aromatik çorbalar, Tay yemek kültürünün vazgeçilmezi, sulu yemek anlamına gelen kırmızı ve yeşil köri çeşitleri, farklı zevklere göre et, tavuk ya da deniz mahsulleriyle hazırlanan geleneksel pirinç erişteleri başta olmak üzere birçok Tay lezzeti mönüde misafirlerin beğenisine sunuluyor.

✔ Hilton İstanbul Bomonti’de İtalyan tarzı brunchlar başladı

Hilton İstanbul Bomonti’nin restoranı The Globe’da her pazar 12:00- 15:00 saatleri arasında İtalyan tarzı brunch sunuluyor. İtalyan sosisi, kök sebzelerle hazırlanmış caponata, İtalyan peynir çeşitleri bocconcini, burrata, pecorino Toscana, mascarpone, taleggio, parmigiano- reggiano, mozeralla di buff alo, robiola piemonte, bresaola ve Napoli salamının da yer aldığı şarküteri seçenekleri, biscotti ve özel İtalyan ekmeği çeşitler arasında. Geleneksel İtalyan vazgeçilmezleri makarna, pizza ve risotto da yine sunulan lezzetlerden.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar