FIATA patlaması

Dr. Hakan ÇINAR
Dr. Hakan ÇINAR SIRADIŞI hakan.cinar@dunya.com

Aylar önce yazmaya başladık, konuşmaya başladık, FIATA’nın 2014 Dünya Kongresi’nin Türkiye’nin ve UTİKAD’ın ev sahipliğinde yapılacağını, işte o gün geldi çattı. 5 gün boyunca 5 kıta ve 125 ülkeden 1.000’in üzerinde lojistik profesyonelinin sektöre yeni bir vizyon katma ve sinerji yakalama hedefiyle katılacağı, sürekli olarak konuşuldu, anons edildi. Duyanlar, yok artık 1.000 kişi rekor olur dedi, ama oldu. 

Bugün ben kayıt işlemimi tamamlar iken, Hakan bey ilginçtir ki, tam bininci kişisiniz dedi ilgili arkadaşlar. Mutlu oldum, ama şaşırmadım. Daha bir kaç gün daha olduğunu düşündüğümde de kongreye, halen de sayının artacağını da düşünmüyor değilim açıkçası. Bu sayı, FIATA tarihinde de bir rekor. Gerek katılımcılara, gerek sponsorlara, gerekse organizasyonda emeği geçen UTİKAD yetkililerine, başta Başkan Turgut Erkeskin olmak üzere, içten şükranlarımı sunuyorum. Bugün yine bir şaşırtıcı haber daha aldım FIATA İstanbul 2014 ile ilgili, kongreye Dünya Ticaret Örgütü’nün Başkan Yardımcısı’da geliyormuş, kesin olarak teyit etmiş. Yok artık dedim, bir yanlışlık vardır dedim, öğrendim ki yokmuş, gerçekten de geliyormuş. Konu artık lojistik ve tedarik zincirinden çıktı, Türkiye’nin showuna dönüştü, çünkü bu son derece şaşırtıcı ve sevindirici bir haber. 
Kongre, edindiğim bilgiye göre kurumsal ve bireysel tüm katılımcılarına küresel lojistik ağını ve özellikle teması olan sürdürülebilirlik kavramını işleyerek son derece ayrıntılı bilgiler katacak. FIATA İstanbul 2014 Dünya Kongresi kapsamında “FIATA 2014 Açılış Kokteyli”, “Türk Gecesi”,”FIATA 2014 Kokteyl ve Gala Yemeği”nin yanı sıra, yuvarlak masa toplantıları, VIP oturumlar, şirket tanıtım toplantıları gibi pek çok ikili ve çoklu görüşme imkanlarını da sunuyor. Bu da katılımcılara yeni iş ilişkileri kurma, geliştirme ve iletişim ağlarını genişletme imkanı sunuyor. Avrupa’nın en büyük Hilton Oteli’nde yapılacak kongreye, Ortadoğu’dan Afrika’ya varıncaya kadar pek çok ulustan katılımcının olacağı bilgisi de gelen haberler arasında. Böyle bir kongre kaçmaz dedim, ben de kaydımı yaptırdım. Belli ki kaçıranlar çok üzülecek. Herkese güzel bir bayram diliyorum.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Biri bizi gözetliyor 19 Temmuz 2024
Endişelerim var benim 05 Temmuz 2024
 Normal olmayan normaller 21 Haziran 2024
Emek yoğun, kur yorgun 24 Mayıs 2024