Fenomenler tozu toprağa kattı

Volkan DEMİRKUŞAK
Volkan DEMİRKUŞAK Emniyet Şeridi [email protected]

Son dönemde çektiğim birçok video ve yazdığım haberler, bilgim dışında inter­net siteleri tarafından kaynak gösterilme­den çalınıyor. Eskiden çok umursamıyor­dum.

Fakat çalınan emeğinizin milyonlarca izlenmeyle başkalarına haksız kazanç sağ­lamasına sinirlenmemek de elde değil. Ar­tık konuyu avukatıma iletiyorum, en azın­dan içerik hırsızları bunun hesabını versin istiyorum.

Geçen hafta da farklı bir olay ya­şandı; 20 yıllık meslektaşım Koray Kodal ile Mercedes-Benz’in Kapadokya’da düzen­lediği G Serisi off-road test sürüşüne katıl­dık. Alman marka, valilik izniyle parkurda pek çok yeri açtırmış. Yol boyu su geçişle­ri, kaya tırmanışları vardı, tıpkı yurtdışında yaptığımız gibi.

Biz doğayı koruyalım, temiz tutalım, eserlere “Ayşe, Fatma, Hayriye” yazmayalım diye sosyal içerikler paylaşı­yoruz, sosyal medyada da “driftçiler Kapa­dokya’yı birbirine kattı” haberlerini izliyo­ruz.

Evet, haberde basın test sürüşünde özel olarak ayarlanan bir otoparkta G Serisi’nin kendi ekseni etrafında dönme becerisini test ederken, bir anda kendimizi ‘trafik canava­rı drift atan apaçi’ gibi görmek de nasip ol­du. Sanki peri bacalarını yol için yıkan biziz, sanki bacanın tepesine G Serisi ile çıkmı­şız. En fazla otoparkta biraz toz yaptık. Gü­sem ekibi, en son aracın kazıdığı alanları bi­ze toprakla dolduruyordu.

Eleştirirken biraz araştırmak ve fikir sahibi de olmak lazım. Geçtiğimiz günlerde yine Volkswagen de Ka­padokya’da yurtdışından bazı influencerları ağırladı. Sokağından ralli aracı geçmesin di­ye yola kaya atanlar gibi, off- road parkuruna giderken evinin önünden araç geçmesin di­ye yolu kapatan köylü gibi olmayalım lütfen.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tesla yine şov yaptı 14 Ekim 2024
100 polis işi çözer 30 Eylül 2024
 Şarjlı hibrit dönemi 02 Eylül 2024
Elektrikli alan vazgeçmiyor 19 Ağustos 2024
Kaza istasyonları 05 Ağustos 2024