Fenerbahçe şampiyon

Cem TOP
Cem TOP SPOR ANALİZ cem.top@dunya.com

 

Spor Toto Süper Lig ’de 31. hafta karşılaşmalarında sahasında Çaykur Rizespor’u konuk eden Fenerbahçe, sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak şampiyonluk için yeterli olacak bir puanı hanesine yazdırdı ve 20132014 sezonunda mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivertli takım, cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk seyircilerin izlediği maç sonunda bitime üç hafta kala 19. şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Maça etkili başlayan Fenerbahçe oldu. İlk dakikalardan itibaren rakibi kalesine hapseden sarı-lacivertliler, buna karşın net gol pozisyonları bulamadı. Kaleyi bulan ilk şutun 30. dakikada Meireles’ten gelmesi ise enteresan bir istatistik olarak rakamlara yansıdı. Bu şartlar altında geçen ilk yarı da golsüz sona erdi. İkinci yarı da ilk 45 dakikaya benzer biçimde başladı. İlk tehlike ise konuk ekip Çaykur Rizespor’dan geldi. Orhan’ın sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topu altı pas içerisinde Bekir son anda uzaklaştırdı ve gollük pozisyonu önledi. 72. dakikada önce Webo ardından Gökhan’ın şutları, Rize kalesinde tehlikeler yaratırken; 74’te Deniz’in vuruşunu kaleci Volkan önledi. Maçın hareketlendiği dakikalarında iki takımın da gol çabası sonuç vermedi ve karşılaşma golsüz sona erdi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 68’e çıkarırken; 19. şampiyonluğunu ilan etti. Çaykur Rizespor ise puanını 37’ye çıkardı.

Fenerbahçe’nin kaptanı Volkan Demirel, şampiyonluğun geldiği maç sonrası yaptığı açıklamada, “Bu şampiyonluk çok kıymetli. Başkanımız bizim için hapis yattı. Çok zorluklar çektik. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Asıl şunu da söylemek gerek; başkanımız bizim için ilerleyen zamanlarda bir daha hapis yatacak ama biz her zaman onun yanındayız. Biz gerçeklerin farkındayız. Bu şampiyonluğu da ona armağan ediyoruz” şeklinde konuştu. Teknik direktör Ersun Yanal ise, “Oynadığımız futbolla bunu hak ettik, inanılmaz bir mücadele verdik. Oyuncularımıza teşekkür ediyorum, Fenerbahçe’ye verdiğimiz hizmetten dolayı onur duyuyoruz. Fenerbahçe için bu şampiyonluk için çok önemliydi, bizim bir duruşumuz vardı. Başkanımız Aziz Yıldırım’ın bir duruşu vardı, biz de bu duruşu devam ettirdik. Taraftarımızın inanılmaz bir desteği vardı, Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, ilk başladığımız haftadan bu yana büyük bir inancımız vardı. Biz şampiyon olacağız dedik ve bizden sonra kim 2. olacaksa onlar düşünsün dedik, mahcup olmadık. Kırılma anları oldu ama biz iyi bir takım olduk. Bir süreç vardı, bu süreci iyi yönettik. 34 haftalık bir periyotta çok iyi mücadele ettik. Oyuncularımız çok iyi bir karakter ortaya koydu. Eskişehir ve Sivas maçlarında bazı kırılmalar yaşadık ama çabuk toparlandık. Bizim şampiyonluğumuz çok temiz bir şampiyonluk, rakiplerimize de ciddi bir fark yaptık. Bu kırılmalar olmasaydı belki aradaki fark çok daha fazla olacaktı. 24 kişi olduğumuzu her fırsatta gösterdik” cümleleriyle görüşlerini dile getirdi. 2013-2014 sezonu, Fenerbahçe’nin Başkan Aziz Yıldırım dönemindeki 6. şampiyonluğu oldu. Sarı-lacivertli kulübe ilk kez 1997-1998 sezonunun sezonunun ortasında, 15 Şubat 1998’deki genel kurulda başkan seçilen, bu görevinde 17. sezonu geride bırakmak üzere olan Yıldırım, Süper Lig ’de bugüne dek 5 şampiyonluk gördü. Fenerbahçe, Yıldırım döneminde ligde bundan önce 2000-2001, 2003-2004, 2004-2005, 2006-2007 ve 2010-2011 sezonlarında şampiyonluklar elde etmişti.

Bu arada şampiyonluk Fenerbahçe hisselerine yaramadı. Fenerbahçe Futbol AŞ, haftaya düşüşle başlayarak yatırımcısına yüzde 6.4 kaybettirdi. Geçen haftayı 36.70 liradan tamamlayan hisseler, yeni haftaya satış baskıları ile başladı ve günü 34.35 lira seviyesinden tamamladı.

 

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Derbi kadar zor 03 Mart 2016
Düğüm çözülecek mi? 25 Şubat 2016
Skandalın daniskası 23 Şubat 2016
Maçın şifresi: Savunma 18 Şubat 2016
Öp Quaresma’nın elini 16 Şubat 2016
Taktik savaşı 11 Şubat 2016
Maça geç kaldılar 09 Şubat 2016
Ciddiyet şart 02 Şubat 2016