Ehlikeyf ile daldan dala…

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… Ayrıntılar mı? İnternette www.dunya.com adresinde “anasayfa”daki “ehlikeyf” sekmesinde.

Yumurta kapıya dayandı!

Dünya Ekstra’da bu haftasonu konuşmaya başladığımız sağlıklı mutfakların doğal harcı yumurtaya ehlikeyf’te devam ediyoruz: Et tüketimimiz yeterli seviyede değil. Yumurtayı da az yiyoruz. Doktorlar, günde bir yumurtanın bu beslenme eksiğimizi gidermeye yardımcı olacağını söylüyorlar. 

İstanbul’da doğdu, dünya markası oldu

Rebul Eczanesi, Osmanlı’dan günümüze kalan müesseselerden birisi. Fransız eczacı Jean Cesar Reboul’un laboratuvarında doğan lavanta kolonyası sayesinde tüm dünyaca tanınan eczane, 6 Ağustos’ta 121 yaşına bastı. Rebul’ün ürettiği kolonyalar bugün 62 ülkede satılıyor.

Evcil hayvanlar ile seyahat rehberi

Evcil hayvanınızla tatile çıkarken nelere dikkat etmelisiniz? Hangi hazırlıkları yapmalısınız? Seyahat sitesi ‘momondo’, tüylü dostlarını geride bırakmak istemeyenlere yönelik püf noktalarını içeren bir seyahat rehberi hazırladı. 

Fransız pastane ve fırıncılık ürünlerini günleri

Fransa Başkonsolosluğu ve Hybrid işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, 8 Ekim’de Fransa Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Fransa’nın dünyaca ünlü tatlı ve patisserie kültürünün Türkiye’deki profesyonel tedarikçilerle buluşacağı “Journée Pâtisserie et Boulangerie”ye, Fransız kültürünü, pastane ve fırıncılık ürünlerini yakından tanımak ve deneyimlemek isteyenler de katılabilecek.

Komşufırın’dan girişimcilere finansal yatırım ortaklığı 

Kuruluşunun 10. yılını kutlayan firmanın bu yeni iş modeliyle birlikte ortalama 375 bin TL’lik yatırımla 80-100 m2’lik Komşufırın şubelerine yüzde 50 ortak olan girişimciler, Komşufırın’a yatırım finansmanı haricinde herhangi bir yatırım bedelinden sorumlu olmayacaklar.

Ehlikeyf’in teknoloji dosyası… 

Samsung Electronics, Note Serisinin yeni üyesi Galaxy Note7’yi tanıttı. Note7, Suya dayanıklı gövde ve S Pen, Knox ve iris taramasının da yer aldığı biyometrik kimlik doğrulamalı güvenlik, HDR video oynatma ve kaydetme gibi özellikler de içeriyor. 

Ehlikeyf’in lezzetli hayat notları…

Barilla, Dünya Lazanya Günü’nü İtalyan lezzetleriyle kutladı; Günaydın Steakhouse ve Kasap, D-Resort Göcek’teki yeni şubesinde; Kızılay’dan içinde mineralli su olan limonata; LAV’dan yeni kavanoz çeşitleri; İsveçli spor restoran zinciri O’Learys Avrupa yakasında; Philips Izgara ile sağlıklı yemekler; Ronnefeldt, 190 yıldır çay üretiyor; Seyidoğlu Baklavaları 3 farklı mağaza konsepti ile 350 farklı ürün sunuyor; Silverline'dan emniyetli ve fonksiyonel ocak; TAV Passport üyelerine dünyanın her yerinde ücretsiz internet; Venedik San Clemente Palace Kempinski’de gastronomik yolculuk. 

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar