Devletin ve polisin adı kullanılarak halktan para toplanıyor

Tevfik GÜNGÖR
Tevfik GÜNGÖR OLAYLARIN İÇİNDEN [email protected]

Devletin adını kullanarak kimse devlet adına para toplayamaz. Kimse polisin adını kullanarak halktan zorla para alamaz.

Toplayamaz, alamaz diyoruz ama gerçek farklı.

İstanbul'da her sokakta vızır vızır araç çekicileri dolaşıyor. Kapılarının üzerinde polise-emniyete ait olduklarını gösteren farklı yazılar var. Polis giysisine benzer giysili görevliler araçları kullanıyor. Araçlar sokaklardan otomobilleri çekiyor. Bir yerlere taşıyor. Otomobil sahiplerinden paralar alınıyor.

Çekiciler kime ait? Bunları kullananlar kamu görevlisi mi? Toplanan paralar nereye gidiyor?

8 Kasım 2011 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde Eyüp Serbest'in bir haberi yayınlandı. Haber Beylikdüzü'nde otomobili çekilen bir öğretmenin, başına gelenler ile ilgili idi. Haber, araç çekiciliği işinin nasıl dejenere bir iş olduğunu sergiliyordu.

- Öğretmen Harun Reşit Ünüvar, otomobilini Beylikdüzü'ndeki bir apartmanın önüne park etti. Bir saat sonra otomobili park ettiği yerde bulamadı.

- Çevredekiler otomobilin polis tarafından çekildiğini söyledi.

- Ünüvar, otomobilini almak için Duran Otoparkı'na gittiğinde büyük bir şok yaşadı. Kapısında Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü yazan ancak sivil plakalı çekicinin ahtapot kolu otomobilinin üzerine düşmüş, ağır hasar vermişti.

- Polis olayla ilgili tutanak tuttu.

- Kapısında Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü yazılı olan sivil plakalı araç devlete ait değildi. Beylikdüzü Polis Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneği'nindi.

- Ancak çekicinin ruhsatı, merkezi Üsküdar'da bulunan ADR İlker Otomotiv üzerine idi.

- ADR İlker Otomotiv çekiciyi altı ay süre ile ayda 3 bin TL'ye Hismak Mühendislik Şirketi'ne kiralanmıştı.

- Hismak Mühendislik ADR İlker Otomotiv'le kira sözleşmesinin süresi dolduktan sonra, sözleşmenin bitmesine rağmen çekiciyi Beylikdüzü Polis Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneği İktisadi İşletmesi'ne kiraya vermişti.

- Hismak Mühendislik çekilen her araçtan yüzde 50 pay alıyordu.

- Sözleşmenin altında Polis Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Refik Akdağ'ın imzası bulunuyordu.

- Dernek Başkanı Refik Akdağ, Ağabeyi Engin Akdağ ile birlikte çekilen her araçtan yüzde 50 pay alan Hismak Mühendislik şirketinin sahibiydi.

Sayın okuyucularıma Hürriyet'te yayımlanan Eyüp Serbest'in haberinde anlatılanları aktardım. Kapısında Emniyet Müdürlüğü yazan çekiciler kimlere ait. Dernekler kurarak kimler nasıl para topluyor?

Eyüp Serbest İstanbul'da bir ilçede Beylikdüzü'nde olanları anlatıyor. Acaba diğer ilçelerde neler oluyor? İstanbul genelinde kaç dernek var? Bu dernekleri kimler kurmuş? Çekilen araçlardan alınan paralar kimlere gidiyor? Bunları bilemiyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018
Vizyon sahibi olmak 30 Temmuz 2018